Està en: INICI > Notícies

Cultura reprograma les tres principals fires literries de 2020

Dijous, 23 de Abril de 2020

Cultura reprograma les tres principals fires literries de 2020

Llibreries i escriptores i escriptors castellonencs collaboren amb el consistori per a promocionar la lectura en la celebraci del Dia de Llibre

udio de Vernica Ruiz


Castell celebra hui la Dia Internacional del Llibre aliant-se amb escriptores i escriptors de Castell i comarques que parlaran sobre el foment de la lectura i recomanaran llibres mitjanant la difusi de vdeos als perfils municipals de xarxes socials. En la iniciativa han participat el Gremi de Llibreters de Castell, El Pont Cooperativa de Lletres, lAssociaci dAutors de Castell, Argot i el suplement cultural Quaderns.

A totes i tots, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castell, Vernica Ruiz, ha agrat la seua tasca i els ha enviat un missatge dnim en aquesta data tan significativa que celebrem enmig dun moment difcil per a molts negocis i molts autors i autores. Per aix Ruiz ha volgut anunciar-los la reprogramaci per part del consistori de les tres fires del llibre ms importants de la ciutat aquest 2020, una de les mesures del pla de xoc econmic que hem plantejat per a ajudar el sector editorial en aquest temps de crisi i que, cal recordar, que tamb inclou ladquisici de fons literari per a enriquir larxiu i les biblioteques municipals".

Daquesta manera, la consolidada Fira del Llibre de Castell, organitzada pel Gremi de Llibreters de Castell i celebrada anualment durant l'abril, s'ajorna per al mes de novembre, concretament del 19 al 29 daquest mes. "Ha sigut una decisi consensuada amb el Gremi i presa amb lobjectiu de que el sector no isquera perjudicat per la crisi de la COVID-19", ha explicat Ruiz, qui ha assegurat que "la celebraci de la fira en aquestes dates ser el preludi de l'inici de la temporada llibretera a les portes de les festes de Nadal i aix estimular la venda de llibres.

Daltra banda, la segona edici de la Plaa del Llibre, organitzada per la Fundaci Full amb la collaboraci del Gremi de Llibreters i l'Ajuntament de Castell, trasllada la celebraci als dies 15, 16, 17 i 18 d'octubre a la Plaa Santa Clara. A ms, la Fira del Llibre Antic i d'Ocasi mant la ubicaci a l'avinguda del Rei Jaume I, per ajorna la inauguraci al dia 29 d'octubre i romandr oberta fins el 21 de novembre.

Compra de llibres al comer local

Algunes llibreries de Castell s'han adherit a les plataformes digitals Llibreries Obertes, Libelista o Cegal. Aquestes iniciatives permeten que la ciutadania puga adquirir llibres en lnia i rebrels a casa durant aquest perode de confinament.Segueix-nos: