Està en: INICI > Notícies

Castell mant precintats els jocs infantils i refora la desinfecci dels espais pblics

Dissabte, 25 de Abril de 2020

Castell mant precintats els jocs infantils i refora la desinfecci dels espais pblics

L'Ajuntament recalca que durant l'estat d'alarma s'han intensificat els treballs de neteja de parcs i via pblica, sobre tot en les zones de major concurrncia

udio d'Isabel Granero


L'Ajuntament de Castell recorda que les rees de jocs infantils de la ciutat segueixen precintades en compliment de les mesures derivades de la declaraci de l'estat d'alarma i de l'Ordre SND/370/2020, publicada hui en el Butllet Oficial de l'Estat (BOE), sobre les condicions en les quals han de desenvolupar-se els desplaaments per part de la poblaci infantil durant la situaci de crisi sanitria ocasionada per la covid-19.

Una ordre del Ministeri de Sanitat que far efecte ple des de les 00.00 hores del 26 d'abril i mantindr la seua eficcia durant tota la vigncia de l'estat d'alarma i les seues possibles prrrogues, i que especifica que no estar perms l'accs a espais recreatius infantils a l'aire lliure, aix com a installacions esportives. La mateixa ordre recull que es podr circular per qualsevol via o espai d's pblic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecte el lmit mxim d'un quilmetre respecte al domicili del menor.

Aix, i davant els desplaaments permesos dels xiquets i xiquetes de Castell, la regidora d'Infraestructura Verda, Isabel Granero, ha explicat que els agents de la Policia Local estaran revisant el compliment de la nova ordre perqu no s'utilitzen els parcs infantils. I tamb ha recalcat la regidora que, malgrat estar tancats, durant l'estat d'alarma han continuant realitzant treballs de manteniment i desinfecci peridiques, tant en els jocs infantils com als parcs i jardins de tota la ciutat.

La regidora d'Infraestructura Verda tamb ha especificat que els parcs de El Pinar i Rafalafena, que sn els nics que estan tancats des de l'estat d'alarma, continuaran tancats al pblic. La resta, segueixen oberts. s molt important complir amb les directrius sanitries, d'higiene i de protecci individual per a gaudir amb les mximes garanties de l'espai pblic i dels nostres parcs, ha apuntat Granero.

Des de la Regidoria de Neteja, confirmen que els carrers i mobiliari urb de la ciutat s'estan higienitzant constantment. Un equip de 43 operaris treballa tots els dies, de dilluns a dissabte i en torns de dem, vesprada i nit per a aconseguir que els espais pblics de Castell, sobretot aquells de major concurrncia o major risc, estiguen en bones condicions d'higiene. s el cas dels voltants de supermercats, mercats, centres de salut i farmcies, com ha explicat el regidor delegat de l'rea, Ignasi Garcia. Hem superat les 10.000 actuacions de desinfecci i continuarem treballant en la mateixa lnia les prximes setmanes, ha confirmat l'edil.

El consistori tamb ha intensificat les tasques d'aigualeig, a les quals dedica 20 equips de treball mixt i manual i hidronetejadores. En aquests vehicles i equips especialitzats, s'han utilitzat quasi 2.000 litres de lleixiu dissolts en aigua i clor actiu. Aquesta s la frmula desinfectant (amb les concentracions de 0,1% d'hipoclorit sdic) recomanada pel Ministeri de Sanitat.Segueix-nos: