Està en: INICI > Notícies

Infraestructura Verda inicia el control biolgic de plagues als parcs i jardins de Castell

Dimecres, 13 de Maig de 2020

Infraestructura Verda inicia el control biolgic de plagues als parcs i jardins de Castell

s el segon any en qu aquest treballs es realitzen nicament a travs de solta dinsectes i excloent els tractaments qumics

L'Ajuntament de Castell, a travs de la Regidoria d'Infraestructura Verda, ha iniciat els treballs de control de plagues als parcs, jardins i zones arbrades de la ciutat mitjanant la tcnica de lluita biolgica. La regidora d'Infraestructura Verda, Isabel Granero, explica que s el segon any en qu el control de les plagues es realitzar exclusivament amb tcniques biolgiques, sense utilitzar cap tractament qumic.

Des de l'Ajuntament de Castell iniciem anys arrere un procs de substituci dels productes qumics en la nostra estratgia de control de plagues en la jardineria urbana i enguany consolidem aquesta aposta per la sostenibilitat i per la implantaci de tcniques ms respectuoses amb el medi ambient per a fer front a aquesta problemtica, ha indicat Granero.

La tcnica de lluita biolgica de plagues consisteix en la solta controlada d'insectes beneficiosos per a controlar els insectes fitfags que afecten les plantes. Aquestes soltes van comenar la setmana passada en punts de la zona oest de la ciutat i continuaran al llarg de l'estiu per a combatre possibles plagues com a pugons, la psylla, l'aranya roja o el cotonet, que sn les que el servei municipal de Parcs i Jardins de Castell considera ms importants.

Granero ha explicat que aquestes actuacions s'aniran realitzant en diferents punts de la ciutat com el parc Geleg Royo, plaa Borrull, Hort dels Corders, plaa Santa Clara, Fernando el Catlic, Blasco Ibez i Pascual Asensio, entre altres zones de concentraci d'arbratge.

La regidora d'Infraestructura Verda ha destacat que, una vegada aconseguit la fita d'excloure el tractament qumic per al control de plagues, el prxim repte ser el d'aconseguir assentar als insectes que repercuteixen de manera beneficiosa als parcs i jardins de Castell per a evitar la proliferaci de plagues.Segueix-nos: