Està en: INICI > Notícies

Navarro es reuneix amb el taulell i destaca el potencial de la rehabilitaci sostenible per ajudar a reconduir la demanda de la cermica

Dimecres, 13 de Maig de 2020

Navarro es reuneix amb el taulell i destaca el potencial de la rehabilitaci sostenible per ajudar a reconduir la demanda de la cermica

El regidor de Transici Ecolgica subratlla que la regeneraci urbana podria tindre un impacte de 20 milions a l'any a Castell

udio de Fernando Navarro


El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell,Fernando Navarro, ha mantingut una reuni en el sector tauleller per a abordar poltiques de rehabilitaci sostenible i ha destacat el potencial de la regeneraci urbana integral per reconduir la demanda de la industria cermica davant la crisis per la covid-19.

Hem volgut escoltar al sector del taulell per parlar sobre com estimular la rehabilitaci en criteris de sostenibilitat. La cermica pot jugar un paper destacat amb faanes ventilades que milloren leficiencia energtica i en els recobriments de les envolvents. La transici ecolgica pot servirnos de palanca de reactivaci econmica i hem de sumar als teixit productiu a estos nous sectors dactivitat, ha indicat Navarro.

El regidor de Transici Ecolgica ha compartit amb el sector un borrador dun pla estratgic per a promoure la rehabilitaci sostenible per a que facen aportacions. Afirma que este treball posa de manifest que aquesta activitat podria tindre un impacte de 20 milions d'euros a l'any en l'economia real de Castell i multiplicar per cinc la inversi de cada euro pblic.

Ha informat que el model de rehabilitaci en el qual treballen integra a fons privats amb inversi pblic, s'adapta a les necessitats econmiques de cada llar i contempla una reforma integral que inclou millores en eficincia energtica, generaci d'autoconsum energtic compartit, actuacions en accessibilitat, canvi d'envolvents o installaci de wifi comunitari.

Per a afavorir la rehabilitaci sostenible, la regidoria, dins del Pla Castell en Verd, ha programat l'aprovaci d'una nova ordenana de rehabilitaci que unifique els criteris de tramitaci, bonificacions en l'IBI o la signatura de convenis amb entitats financeres perqu faciliten crdits blans, entre altres actuacions.Segueix-nos: