Està en: INICI > Notícies

Castell suspn el pagament de diverses taxes per a palliar l'impacte econmic de la covid-19

Dilluns, 25 de Maig de 2020

La Junta de Govern acorda modificar tres ordenances fiscals per a ampliar fins a final d'any l'exempci de diversos tributs

udio d'Amparo Marco


L'equip de govern de Castell ha celebrat aquest mat una Junta de Govern Local extraordinria en la qual ha acordat modificar tres ordenances fiscals amb l'objectiu de suspendre el pagament de diverses taxes fins al 31 de desembre d'enguany i palliar en la mesura que siga possible els efectes econmics produts per la crisi sanitria de la covid-19 a la ciutat.

Aquestes modificacions permetran ampliar fins a l'ltim dia del 2020 l'exempci en el pagament de les taxes el cobrament de les quals ja va quedar susps per l'Ajuntament a principis d'abril, amb efectes al perode de duraci de l'estat d'alarma, inclosa la devoluci de l'import corresponent al perode de vigncia de l'estat d'alarma que s'haguera abonat ja.

En una situaci extraordinria com la que vivim, des de l'Ajuntament continuem prenent mesures excepcionals que contribusquen a minimitzar els efectes econmics i socials que deixar la crisi sanitria de la covid-19 a la ciutat, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. A l'abril ja vam aprovar l'exempci del pagament de taxes durant l'estat d'alarma i ara, a travs de modificacions fiscals, prolongarem fins a final d'any aquesta mesura, ha apuntat. L'Ajuntament t un paper fonamental en l'eixida de la crisi i per aix el pla municipal de recuperaci contempla exempcions fiscals com aquestes, que ajuden a la ciutadania i els generen un cert alleujament en les seues economies, ha ressaltat l'alcaldessa.

En aquesta mateixa lnia s'ha manifestat el segon tinent d'alcalde i regidor d'Atenci Ciutadana, Ignasi Garcia, qui assegura que aquestes mesures seran especialment importants per a les grans afectades d'aquesta crisi econmica derivada de la sanitria: les pimes i les micropimes. Garcia ha apuntat, a ms, que les exempcions a mercats i mercats ambulants seran fonamentals per a impulsar les xarxes de producci de proximitat i donar una eixida a preus justos a la producci agrcola. L'edil ha lamentat que aquest ser un any molt dur, per aix esperem que aquestes mesures servisquen per a alleujar als sectors ms afectats.

Aix, es modifica l'Ordenana Fiscal reguladora de la taxa per utilitzaci privativa o aprofitament especial de domini pblic local per ocupacions del subsl, sl i vol en la via pblica, amb determinats aprofitaments, de manera que quedar en suspens l'aplicaci dels epgrafs 2.1, 2.6, 2.7, 2.13 i 3.1 de l'ordenana. s a dir, des de l'aprovaci definitiva del canvi i fins al 31 de desembre, no es cobraran les taxes de taules, cadires, estufes, ventiladors, cartells d'anuncis, barres exteriors (sortints o annexionades al propi local); tribunes, tarimes, i altres elements anlegs. Tampoc les corresponents a l'exercici d'activitats comercials o industrials, a la installacio? de llocs, casetes de venda, aix com a indstries de carrer i ambulants. Ni les d'activitats recreatives o arti?stiques, teatres, circs, atraccions o espectacles de qualsevol classe.

Queden en suspens tamb les taxes de mercats ambulants ocasionals inherents als diferents perodes festius locals, previ informe de la seua carcter social, cultural o d'intere?s pblic pel titular de la regidoria competent en la matria i del departament corresponent. Marquesines, tendals, ombrelles, paravents i altres installacions diferents; volades sobre la via pblica o que sobreisquen de la lnia de faana, i en general, qualsevol element o installaci que ocupe el vol del domini pblic, tamb queden exempts.

Quant a l'actualitzaci de l'Ordenana Fiscal reguladora de les taxes per prestaci de serveis relacionats amb la tramitaci o autoritzaci d'instruments d'intervenci ambiental i amb l'obertura d'espectacles pblics, activitats recreatives i establiments pblics, queden en susps tots els epgrafs d'aquesta, excepte el relatiu a segones verificacions i/o comprovacions.

La tercera ordenana que es modifica s la reguladora de les taxes per utilitzaci privativa o aprofitament especial del domini pblic local per la celebraci de mercats extraordinaris, el cobrament dels quals queda igualment susps des de l'entrada en vigor de la modificaci.

Els canvis acordats hui en Junta de Govern Local passen dem per comissi plenria extraordinria de Govern Interior i les modificacions de les tres ordenances fiscals s'elevaran al ple ordinari d'aquest dijous.Segueix-nos: