Està en: INICI > Notícies

Navarro busca potenciar l'agricultura per a la reactivaci econmica afavorint la cessi de terres i creant canals curts de comercialitzaci

Diumenge, 31 de Maig de 2020

Navarro busca potenciar l'agricultura per a la reactivaci econmica afavorint la cessi de terres i creant canals curts de comercialitzaci

Transici Ecolgica inicia nous projectes per a recuperar camps abandonats i fomentar la producci agroalimentria municipal i convertir l'agricultura en una alternativa davant la crisi

udio de Fernando Navarro


El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, planifica la redacci d'una nova ordenana de funcionament del banc de terres i la posada en marxa d'una xarxa canals curts de comercialitzaci que redusquen intermediaris en la distribuci i augmenten la rendibilitat econmica per als productors. Estes dos poltiques s'engloben en l'impuls del Parc Agrari, una proposta de legislatura de la regidoria que pretn protegir i potenciar l'ecosistema agrari del terme municipal de Castell amb la reactivaci de parcelles rstiques abandonades de Castell.

La crisi de la covid19 ha fet evident la importncia de l'agricultura per a proveir-nos d'aliments i la necessitat de promoure vies de comercialitzaci de proximitat per a garantir la nostra sobirania alimentria i millorar la rendibilitat del sector. Mentre els nostres principals sectors econmics s'han ressentit pel colp de la pandmia, l'agricultura ha guanyat PIB i ocupaci. Hi ha condicions per augmentar el seu pes econmic davant la crisi, explica el regidor delegat de l'Ajuntament de la Plana.

La Comissi Europea ha presentat esta mateixa setmana la seua Estratgia Europea de Biodiversitat per a 2030, un document que fixa com un dels objectius que el 30% del sol agrari siga cultivat amb tcniques ecolgiques per preservar espcies associades i afavorir la diversitat de cultius. Un objectiu que tamb condicionar les inversions del Fons de Reconstrucci Europeu per afrontar la crisi econmica.

Durant esta pandmia ha augmentat molt el consum de proximitat, la compra directa als productors. Han canviat hbits i s'ha prestat ms atenci al que mengem. I molta gent conservar eixos hbits. s una oportunitat per reactivar l'activitat agrria, explica Navarro.

La Regidoria de Transici Ecolgica confia en presentar en setembre una plataforma de canals curts de comercialitzaci i distribuci de productes alimentaris i aprovar una ordenana que done seguretat per afavorir la cessi de terres en dess a productors sense capacitat d'accs a la propietat de la terra.

El regidor destaca que el Parc Agrari es presenta com un projecte per a posar en valor camps en dess, recuperar el paisatge del cintur de la ciutat amb la consegent reducci d'emissions de C02 i activar l'activitat agroalimentria local fomentant-se producte de qualitat i de proximitat. Ara inicia els treballs per a elaborar una ordenana d'un banc de terres que propicie un marc de seguretat en la cessi de terres en el Parc Agrari. Aquesta normativa servir per a posar en contacte a agricultors i propietaris i animar a la recuperaci de les parcelles degradades o abandonades.

La Regidoria de Transici Ecolgica ja va promoure amb la declaraci de l'Estat d'Alarma una campanya de suport al comer de proximitat i agroecolgic, al costat de la Regidoria d'Innovaci Comercial, generant un mapa de xicotets comeros dins de la iniciativa "Compra Proximitat, el comer que ens cuida".Segueix-nos: