Està en: INICI > Notícies

Castell aprova la cessi del centre La Pineda a la Fundaci Salom Moliner per a la seua reobertura

Dijous, 4 de Juny de 2020

Castell aprova la cessi del centre La Pineda a la Fundaci Salom Moliner per a la seua reobertura

Lalcaldessa destaca que, amb aquesta concessi a 10 anys, es fa un pas decisiu per a retornar a la ciutat un centre digne per a latenci social desprs del seu tancament en 2012

udio d'Amparo Marco


El govern municipal ha aprovat en la Junta de Govern Local d'aquest dijous el plec regulador de la concessi d's, manteniment i gesti del centre municipal d'Alzheimer La Pineda per a la seua reobertura per part de la Fundaci Alzheimer Salom Moliner. L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha anunciat que, amb aquest acord, es fa un pas decisiu per a atendre una reivindicaci social de la ciutat i complir el comproms que ens marquem en arribar al govern en 2015: la reobertura de la Pineda. L'acord de cessi de l'espai es realitza per un perode de deu anys.

Marco ha recordat que reobrir aquest centre, tancat en 2012 sota el manat del PP i a conseqncia de les poltiques de retallades, va ser un dels principals objectius marcats pel govern progressista de Castell. Per a aix, l'Ajuntament va adquirir en el mandat anterior la part encara privada de l'antiga caserna militar de Tetuan 14 per a poder destinar-ho a dotacions socials. Una inversi de sis milions amb la qual vam poder comenar amb la seua rehabilitaci i ampliaci per a dotar a Castell d'un centre digne i amb tots els serveis necessaris per a atendre la recuperaci, rehabilitaci i suport de les persones amb Alzheimer i als seus familiars, ha indicat. La inversi per a la rehabilitaci i ampliaci del centre ha sigut de 1,3 milions d'euros en dues fases, al que se suma la part proporcional del cost per l'adquisici del terreny per a l'ampliaci.

El regidor de Benestar Social, Dependncia i Infncia, Jos Luis Lpez, ha explicat el treball desenvolupat des de 2015 per a dissenyar un nou espai que retornara la dignitat a l'atenci de persones amb Alzheimer, aix com les caracterstiques del nou centre. Ara comptaran amb 56 places (abans tenia 40) amb unes installacions modernes, funcionals i amb tots els serveis que es requereixen per a garantir una atenci digna, ha indicat.

La Junta de Govern Local d'aquest dijous ha aprovat el plec de clusules administratives regulador de la concessi directa de l's, manteniment i gesti del domini pblic del Centre Municipal La Pineda a favor de la Fundaci Alzheimer Salom Moliner per al seu dest a centre teraputic i especfic per a persones amb la malaltia d'Alzheimer i amb altres demncies de Castell. Aquest acord se sotmet a informaci pblica per termini de vint dies.

Lpez ha explicat que la cessi de l's es realitza per deu anys de manera gratuta donada la labor d'utilitat pblica i social que duu a terme la Fundaci en posar a la disposici de la ciutadania un Centre de Dia on realitzar activitats de recuperaci, rehabilitaci, reinserci i suport psicolgic als afectats d'Alzheimer i als seus familiars. La Fundaci assumir per la seua part totes les despeses derivades de la seua posada en funcionament. L'Ajuntament de Castell es reserva l's d'una de les sales polivalents del centre, prvia sollicitud, per a activitats puntuals que no entorpisquen el funcionament del centre.

L'actuaci municipal en aquesta nova dotaci social per a Castell va comptar amb dues fases. La primera, de rehabilitaci d'edifici de l'antiga infermeria del Tetuan 14 on se situava el centre, que va comptar amb una inversi de 804.914 euros. La segona, la construcci d'un edifici annex per a ampliar les dependncies inicials amb dues sals de convivncia, dues de rehabilitaci, zona per al monitor/fisio, banys, condcies i magatzem, entre altres dotacions.

La superfcie total construda s de 1.000 metres quadrats i la superfcie total de l'actuaci, incloent les zones enjardinades, s de 2.000 metres quadrats.Segueix-nos: