Està en: INICI > Notícies

Castell millora l'accs al Grau amb les obres d'urbanitzaci al costat de la plaa Josefina Lpez

Divendres, 5 de Juny de 2020

Castell millora l'accs al Grau amb les obres d'urbanitzaci al costat de la plaa Josefina Lpez

Hui s'han recepcionat els treballs que milloren la mobilitat amb un carril bici i dignifiquen l'entorn del pavell i el centre de salut

udio de Rafa Sim


Hui s'han recepcionat les obres d'urbanitzaci de les unitats d'execuci 15 i 81 del Grau, situades en l'inici de l'avinguda Concentraci Harley Davidson, al costat de la glorieta de connexi amb la carretera CS-22 d'accs al port. Uns treballs que milloren l'accs nord al Grau i doten de valor i d'atractiu urbanstic a una zona que estava degradada, al mateix temps que ens han perms transformar un solar en una plaa com la de Josefina Lpez oberta fa uns mesos. Aix ho ha destacat hui el regidor d'Obres i Projectes Urbans i tinent d'alcalde del Grau, Rafa Sim, que ha signat l'acta de recepci d'obres al costat dels tcnics municipals.

Els treballs realitzats durant l'ltim any han consistit en la dotaci de les infraestructures pbliques necessries perqu en un futur aquests solars puguen ser edificats, com ara la xarxa de sanejament i de drenatge de les aiges pluvials, les de subministrament de serveis d'aigua potable, gas, electricitat i telecomunicacions i les d'enllumenat pblic i reg de zones verdes. Les obres tamb inclouen zones verdes i altres zones pbliques pavimentades, amb arbratge i mobiliari urb integrat, les quals, mitjanant un recorregut per als vianants, connecten la plaa Josefina Lpez, les installacions esportives Emilio Fabregat i el centre de salut amb l'accs nord al Grau, el carrer Triana i el cam Serradal, eliminant el buit urb existent fins ara en la zona i donant continutat al carril bici del cam Serradal.

En aquestes actuacions tamb s'ha realitzat l'adequaci de l'accs des del cam Serradal a la rotonda situada sobra la CV-22, alineant el traat del mateix amb el de la via del tren i eliminant les corbes existents.

Han sigut molts anys de treball administratiu i tcnic per a poder desbloquejar la urbanitzaci d'aquestes dues unitats d'execuci, que van quedar paralitzades per la crisi urbanstica, i que ara ens permeten fer un canvi radical en la zona nord del Grau, ha recordat el tinent d'alcalde del Grau.

Les obres afecten una superfcie de ms de 30.000 metres quadrats, inclosa la plaa Josefina Lpez, en un mbit d'actuaci delimitat al nord pel carrer Triana, a l'oest pel cam Serradal, al sud pel carrer De lIlla i a l'est pel carrer Germans Pinzn (quedant dividida aquesta per la via del tren que va al port).

Les dues fases d'aquest projecte -la plaa Josefina Lpez, el disseny de la qual va partir del procs participatiu Grau Xarxa Oberta, i la urbanitzaci d'aquests dos solars prxims les obres dels quals s'han recepcionat hui- es van adjudicar per un total de 2,2 milions d'euros, dels quals poc ms d'1 mili d'euros correspon a la primera fase, que va ser la plaa.Segueix-nos: