Està en: INICI > Notícies

Navarro elaborar una estratgia de la biodiversitat per a reforar la protecci del medi natural i regenerar zones degradades

Divendres, 5 de Juny de 2020

Navarro elaborar una estratgia de la biodiversitat per a reforar la protecci del medi natural i regenerar zones degradades

El regidor de Transici Ecolgica advoca per ampliar la conservaci del litoral i recuperar espcies autctones

El regidor de Transici Ecolgica de Castell, Fernando Navarro, anuncia l'elaboraci d'una estratgia verda i de la biodiversitat amb l'objectiu de reforar la protecci del medi natural i renaturalitzar espais degradats del terme municipal. Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, Navarro subratlla que la conservaci dels ecosistemes s essencial per a aconseguir un model de ciutat ms sostenible i complir amb els objectius de descarbonitzaci establits en el Pacte Verd i l'Estratgia de la Biodiversitat de la Uni Europea.

Els anys del boom de la rajola van propiciar una degradaci del nostre paisatge. Ara la ciutat ha de tornar a reconciliar-se amb la naturalesa, posar-la en valor i avanar cap a la transici ecolgica. Hem d'incidir en la lluita contra el canvi climtic i acostar a Castell a un model sostenible i amable mediambientalment, explica el regidor de Transici Ecolgica, que recorda que la setmana passada la Comissi Europea va presentar la seua Estratgia per la Biodiversitat 2030, que t l'objectiu de recuperar ecosistemes degradats, potenciar l'agricultura ecolgica, reduir l's de pesticides i reforar la protecci de les rees marines.

Des de la Regidoria tenim en marxa diferents accions per protegir la nostra biodiversitat; renaturalizant espais degradats de la Marjaleria o recuperant horts abandonats per a reactivar l'agricultura, que es convertiran en fonts d'absorci d'emissions de CO2. Ara promovem una estratgia de conservaci de la biodiversitat que englobe tots els nostres recursos de fauna i flora, realitze un diagnstic de la seua situaci i propose actuacions, afirma el regidor.

El departament que dirigeix Fernando Navarro considera necessari reforar la protecci del litoral municipal recuperant fauna i flora autctona eliminat espcies invasores, regenerar zones degradades del cintur de la ciutat i desenvolupar connectors biolgics que connecten ecosistemes del litoral amb de l'interior. Una millora de la costa a ms de millorar la conservaci mediambiental propiciaria una diversificaci del turisme, afig l'edil.Segueix-nos: