Està en: INICI > Notícies

Castell remetr per carta al fons voltor del Raval Universitari la moci de reprovaci del Ple

Dilluns, 8 de Juny de 2020

Castell remetr per carta al fons voltor del Raval Universitari la moci de reprovaci del Ple

La Regidoria d'Habitatge reforar el servei de mediaci per a atendre els conflictes dels inquilins amb aquestes societats

La regidora d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell , Mara Jess Garrido, remetr per carta al fons voltor propietari dun immoble del Raval Universitari l'ltima moci aprovada pel Ple de Castell que reprova les seues prctiques abusives i refora la intermediaci de la Regidoria en els conflictes entre els inquilins de lloguers i la societat financera.

La regidora subratlla que d'aquesta manera pretn que el fons d'inversi siga coneixedor de la posici de la corporaci municipal sobre aquest tema i reforar la reivindicaci de les famlies del *Raval *Universitari contra les campanyes d'assetjament que pateixen dels fons voltor per a no renovar el contracte, propiciar el seu desallotjament i que els preus del lloguer s'incrementen ms de 50%.

La moci acordada pel Ple Municipal afirma que la Regidoria d'Habitatge mitjanar en processos d'especulaci sobre el dret a l'habitatge i designar la figura d'un mediador entre els grans propietaris i els inquilins afectats per aquestes prctiques, vetlant per la realitzaci d'un contracte just jurdic als afectats de llanaments provinents de grans forquetes. Aix mateix, reprova als fons d'inversi que han adquirit habitatges en el Raval Universitari i han provocat una pujada dels preus de lloguer de ms del 60%, restringint el dret a l'habitatge dels seus inquilins.

Garrido explica que els problemes es donen en un bloc del Raval Universitari amb 174 habitatges que eren lloguers de VPO que desprs de perdre la seua qualificaci han sigut adquirides per la citada societat d'inversi. Denncia que, a ms de la campanya de pressi perqu es vagen de la seua casa, els nous propietaris eludeixen respondre als requeriments dels inquilins perqu complisquen el decret d'emergncia del Govern per la covid-19, que obliga els fons voltor a fer una quitaci del deute d'un 50% o reestructurar-la.

Subratlla que, segons els collectius socials, que hi ha situacions amb el contracte venut als quals no els respon l'entitat i no poden rebre prestacions o ajudes pbliques per a pagar el lloguer.

Garrido assevera que tamb es reforar el servei de mediaci conveniat amb el Collegi d'Advocats per a atendre els inquilins de lloguers de fons voltor en els seus processos contra els fons voltor.Segueix-nos: