Està en: INICI > Notícies

Els balcons de Castell, aparadors de les millors imatges del confinament grcies a PhotoEspaa

Dimecres, 10 de Juny de 2020

Els balcons de Castell, aparadors de les millors imatges del confinament grcies a PhotoEspaa

Mig centenar de fotografies convertiran la ciutat en una gran sala dexposicions a partir del 25 de juny

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelll prepara l'exposici 'PhotoEspaa desde mi balcn', una de les mostres urbanes que albergar Castell durant aquest estiu. La proposta ha sigut ladaptaci de PhotoEspaa -principal festival internacional de fotografia- a les circumstncies derivades de la crisi sanitria i del confinament.

Aix, els comissaris de PhotoEspaa han seleccionat 50 fotografies dautores i autors de Castell realitzades durant el confinament i que formaran part de la mostra urbana que s'inaugurar de manera simultnia en tot lEstat el prxim el 25 de juny. La mostra estar disponible fins al 31 d'agost en un itinerari urb per dintre de la ciutat.

Ledil de Cultura, Vernica Ruiz, ha destacat que aquesta tornada de lactivitat expositiva a Castell es faa en gran format i amb els carrers de la nostra ciutat com a protagonistes. Aquesta iniciativa aspira a convertir-se en una exposici-homenatge a la ciutadania de Castell que durant les setmanes de confinament i durant les setmanes posteriors ha mostrat seua solidaritat en uns temps difcils, segons la regidora.

Ruiz tamb ha agrat la gran participaci i el talent que han demostrat, una vegada ms, els fotgrafs i les fotgrafes de Castell i ha felicitat els creadors de les obres guanyadores. A Castell shan inscrit 280 inscrites per a participar al concurs.

Les fotografies s'exposaran en els balcons dels edificis emblemtics de la ciutat com el Menador, seu principal de l'exposici, el Teatre Principal, la Casa dels Caragols, el Casino Antic, la Casa Abadia, el Museu d'Etnologia, Cefire, biblioteques municipals, i balcons particulars seleccionats per a locasi.

'PhotoEspaa desde mi balcn' recull les imatges captades des del passat 14 de mar i ha utilitzat les xarxes socials com a principal eina de difusi sota letiqueta #PHEdesdemibalcn. Ms de 50 ciutats han participat en aquesta iniciativa. Castell fomentar la seua capitalitat cultural en compatir lestrena amb Barcelona, Madrid o Bilbao, esdevenint aix ciutat de referncia en matria cultural.Segueix-nos: