Està en: INICI > Notícies

Castell analitza la situaci dels habitatges buits de grans propietaris i preveu incrementar el seu IBI un 50 %

Divendres, 12 de Juny de 2020

Castell analitza la situaci dels habitatges buits de grans propietaris i preveu incrementar el seu IBI un 50 %

La Regidoria d'Habitatge planteja aquest recrrec i l's del decret de tanteig i retracte per a mobilitzar lloguers socials

La La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell realitza una anlisi de la situaci dels habitatges buits en dess en el marc del procs d'elaboraci del pla estratgic d'habitatge amb l'objectiu d'incrementar un 50% l'IBI a les cases en dess de grans propietaris i aconseguir la seua mobilitzaci, d'acord amb la Llei de Funci Social de l'Habitatge de la Generalitat.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca que el pla estratgic, que t un termini d'elaboraci de sis mesos, abordar la situaci del parc immobiliari, les necessitats que existeix en matria d'habitatge i establir mesures per a intervindre en el mercat del lloguer i en les operacions de compravenda de les VPO. Subratlla que la finalitat s augmentar la xifra de lloguers socials i garantir el dret constitucional de l'habitatge.

Afirma que, segons dades oficials, hi ha uns 11.000 pisos buits a Castell i el preu del lloguer registra un increment anual d'un 12%.

En el context d'aquest diagnstic, explica que la Regidoria estudia, entre altres mesures, impulsar una ala de l'IBI d'un 50% en aquells habitatges buits en dess en mans de grans propietaris. Per a aix treballa en la modificaci de l'ordenana fiscal de 2021. Tamb utilitzar el recent decret aprovat de la Conselleria d'Habitatge de tanteig i retracte, que dna prioritat al Consell i ajuntaments en les subhastes de VPO quan perden la seua qualificaci o habitatges o es troben en processos d'execuci hipotecria. En aquest sentit, afig que l'Ajuntament estudiar frmules per a recuperar habitatges protegits que s'integraria al parc pblic municipal.

Ressalta que el tanteig i retracte frenar als fons voltor en les operacions de compra massiva d'antigues VPO que en el cas de Castell han executat en el Raval Universitari. especialment per a evitar operacions de compra massiva com les que s'estan donant al Raval, que porten com a conseqncia l'expulsi de vens i la pujada de preus de lloguer.

Afirma que un 30% de les VPO perdr la seua qualificaci en els prxims 5 anys, per la qual cosa la Regidoria es preparar per a exercir al costat de la Conselleria acciones de recuperaci d'aquests habitatges, agrega Garrido.Segueix-nos: