Està en: INICI > Notícies

Castelló alça la suspensió de celebrar activitats d’associacions i col·lectius en locals municipals a partir de la fase 3

Divendres, 12 de Juny de 2020

L’Ajuntament supedita la reobertura al compliment per part de les entitats de les instruccions i recomanacions de seguretat

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest divendres, en Junta de Govern Local extraordinària, alçar la suspensió d'activitats en equipaments cedits per l'Ajuntament a associacions, col·lectius i entitats de manera que es puga procedir a la seua reobertura al públic a partir de la fase 3 del pla per a la transició cap a la nova normalitat. L'acord supedita la reobertura al compliment escrupolós per part dels col·lectius de les ordres, instruccions i recomanacions de les autoritats sanitàries i, en particular, les que fan referència a la prevenció, seguretat, distància social, higiene, neteja i desinfecció o control d'aforaments.

Aquestes activitats van ser suspeses per l'Ajuntament el passat 13 de març i prorrogat per la declaració de l'estat d'alarma. El govern municipal ha considerat oportú decretar l'alçament d'aqueixa suspensió d'activitats una vegada avançat el pla de desescalada i autoritzar la seua obertura al públic en la fase 3.

En tot cas, l'acord estableix que les associacions, entitats i col·lectius que utilitzen aquests locals municipals per a les seues activitats (com poden ser centres de majors i associacions veïnals) han de complir amb les recomanacions per a l'ús d'instal·lacions i espais públics i mesures preventives. Per a això, abans de l'obertura al públic dels equipaments i dependències, hauran de presentar una declaració responsable en la qual conste, entre altres coses, que el local ha sigut desinfectat per una per una empresa acreditada davant la desinfecció de covid-19 i que compleix amb les mesures d'higiene, prevenció i aforament establides per la normativa vigent en cada cas.

L'Ajuntament de Castelló també farà arribar als col·lectius, entitats i associacions les recomanacions a seguir per a la reobertura i la volta a les activitats en aquests locals. Així, es recomana evitar, en la mesura que siga possible, l'assistència presencial a reunions, limitar les convocatòries a les persones estrictament necessàries, implementar les mesures necessàries per a minimitzar el contacte entre les persones que puguen concórrer en l'espai amb l'objectiu de garantir el manteniment de les distàncies de seguretat de dos metres. També recomanacions a seguir per al personal o públic assistent a les activitats per a minimitzar risc de contagi.

Les limitacions establides en l'acord aprovat per la Junta de Govern Local d'aquest divendres es mantindran vigents en tant es prolongue l'estat d'alarma o, en el seu cas les ordres, instruccions o recomanacions dictades per les autoritats sanitàries competents en cada moment.Segueix-nos: