Està en: INICI > Notícies

Castell bat el rcord de reciclatge per segon mes consecutiu en recuperar ms de 525 tones de residus

Dissabte, 13 de Juny de 2020

Castell bat el rcord de reciclatge per segon mes consecutiu en recuperar ms de 525 tones de residus

La millora ms significativa es produeix a la fracci de vidre, amb un increment interanual de vora el 28%

udio d'Ignasi Garcia


La Regidoria de Reciclatge i Gesti de residus, a crrec d'Ignasi Garcia, confirma que durant el mes de maig s'ha batut un nou rcord de reciclatge a Castell, desprs d'aconseguir una xifra histrica durant el mes d'abril. I s que el mes passat, la ciutat va aconseguir separar ms de 525 tones de residus que podran tindre una segona vida grcies a la collaboraci de totes la venes i tots els vens i a la incorporaci deixos xicotets gestos en la vida diria que tant ajuden al medi ambient.

Aquesta ha sigut la valoraci de Garcia, per a qui les dades demostren que veritablement estem canviant els hbits i cada vegada som ms conscients de la importncia del reciclatge. El responsable de Gesti de Residus tamb ha apuntat a la installaci de nous contenidors per al reciclatge com una de les causes que l'increment interanual en recuperaci de materials reciclables se situe en el 4,1% i haja augmentat en ms de 20 tones.

La tendncia creixent es fa especialment evident en la fracci de vidre, un material la recollida del qual ha pujat un 3,5% respecte a abril de 2020 i un 27,8% respecte a maig de 2019. En total, durant el mes de maig s'han recuperat 158.680 kilos de vidre, quasi els mateixos que d'envasos, dels quals s'han retirat dels contenidors 158.780 kilos. En les fraccions de paper i cart, Castell ha aconseguit destinar al reciclatge 207.890 kilos.

Al mar de 2020 van comenar a mostrar-se les primeres xifres d'increment, amb un creixement del 6% de mitjana en el reciclatge. Tot aix, malgrat que s'est detectant un disminuci d'entorn a l'11% en el total de Residus Slids Urbans generat respecte al perode anterior a l'Estat d'Alarma.

Tenint en compte que l'Ajuntament de Castell incrementar la dotaci de contenidors de selectiva en tota la ciutat durant l'any 2020, esperem que aquestes xifres encara siguen millors l'any vinent, ha apuntat Garcia. L'edil preveu tamb poder registrar increments considerables en el reciclatge de restes orgniques amb la implantaci de la recollida daquest residu a la ciutat, amb una xarxa de ms de 1.000 contenidors.Segueix-nos: