Està en: INICI > Notícies

Marco crear una comissi per a reestructurar Tetuan 14 i reubicar espais municipals

Dissabte, 13 de Juny de 2020

Marco crear una comissi per a reestructurar Tetuan 14 i reubicar espais municipals

L'alcaldessa supervisa les installacions per a estudiar futurs usos i permetre a l'Ajuntament reduir costos de lloguer en immobles

udio d'Amparo Marco


L'alcaldessa de Castell, Amparo Marco, ha anunciat la creaci d'una comissi municipal de reestructuraci de Tetuan 14 per a explorar nous usos de les installacions adquirides per l'Ajuntament en el passat mandat, amb la intenci de reubicar espais i serveis municipals que, entre altres coses, permeten reduir els costos que assumeix actualment el consistori pel pagament del lloguer d'immobles distributs per la ciutat.

Les installacions i terrenys de l'antiga caserna de Tetuan 14 que adquirim el passat mandat tenen un gran potencial per a la ciutat, per aix crearem una comissi municipal per a la seua reestructuraci amb l'objectiu d'estudiar futurs usos i veure totes les possibilitats que tenen aquests espais, ha explicat Marco. Aquesta mateixa setmana he visitat de nou les installacions, en les quals prximament tamb obrir el centre d'alzheimer la Pineda, i es podrien reubicar all diversos espais i serveis municipals que ens permetrien reduir els costos que paguem en lloguers. Les opcions sn moltes, per aix ho abordarem en una comissi creada expressament per a aix, en les quals estudiem les necessitats i usos, ha detallat.

Marco va fer un recorregut per les antigues dependncies militars al costat de tcnics municipals i els regidors de Benestar Social, Jos Luis Lpez, i d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Sim, supervisant l'estat de totes les installacions, des dels terrenys i installacions a l'aire lliure a magatzems o edificis com els que alberguen el parc de bombers o l'escola taller, i veient totes les possibilitats que t aquest patrimoni municipal.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que quan va arribar per primera vegada al govern de Castell, en 2015, una part d'aquestes installacions eren privades i el consistori les va adquirir a la fi del 2017 per sis milions d'euros. Amb aix, l'Ajuntament va obtindre la propietat total d'uns terrenys estratgics i d'una gran potencialitat per al municipi, i al mateix temps vam posar fi a la via judicial per la reclamaci de l'empresa propietria davant l'incompliment dels acords als quals es va arribar en 1999, ha apuntat Marco. Aquest s un altre dels projectes enquistats durant molts anys que heretem i aconseguim desbloquejar, ha explicat la primera edila.

Cal recordar que la compravenda va posar fi al litigi iniciat per la propietria contra l'Ajuntament de Castell per l'incompliment del conveni que va subscriure en el seu moment amb la Gerncia d'Infraestructures del Ministeri de Defensa. La societat va adquirir dues finques de la caserna d'una superfcie de 66.426 metres quadrats en la partida del Bovalar amb el comproms municipal que la seua qualificaci urbanstica seria modificada per a reconvertir el tipus de sl.

No obstant aix, els anteriors governs municipals no van complir el conveni i l'empresa va iniciar el procs per a rescabalar-se pels suposats perjudicis econmics que aqueixa situaci li va ocasionar. Amb la compravenda, l'empresa va renunciar a la via judicial, mentre que el consistori va haver d'abonar-li tamb altres 200.000 euros com a contraprestaci i indemnitzaci per l'ocupaci de les installacions per part de l'Ajuntament.

Marco crear una comissi per a reestructurar Tetuan 14 i reubicar espais municipalsSegueix-nos: