Està en: INICI > Notícies

L'Oficina d'Habitatge de Castell recupera l'atenci presencial i refora el seu servei de mediaci

Dimarts, 16 de Juny de 2020El departament municipal atendr al Palau de la Festa amb cita prvia els dimarts, dimecres i dijous, de 08.30 a 14.00 hores

udio de Mara Jess Garrido


L'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha recuperat aquest dimarts al Palau de la Festa el seu servei presencial desprs de suspendre's per la pandmia de la covid-19. La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca que durant aquests dos mesos s'ha continuat atenent les necessitats via telefnica i subratlla que torna el servei presencial amb l'objectiu d'atendre les necessitats en matria d'habitatge, especialment en els collectius ms vulnerables.

Garrido subratlla que la Regidoria redoblar esforos per a cobrir l'increment de de peticions per la crisi per la covid-19. Aix, ressalta que el servei de mediaci conveniat amb el collegi d'Advocats es reforar a fi d'ajudar en els conflictes per impagaments de lloguer, especialment en habitatges propietat de fons voltor, o en execucions hipotecries.

La regidora d'Habitatge explica que l'Oficina d'Habitatge atendr les consultes al Palau de la Festa els dimarts, dimecres i dijous, en horari de 08.30 a 14.00 hores. Les visites han de realitzar-se per cita prvia solicitant-la a travs del portal municipal o cridant al 010.

Subratlla que l'Oficina gestiona directament unes noves ajudes al lloguer finanades pel Pla Estatal d'Habitatge i el Consell que es dirigeixen als collectius ms vulnerables (amb rendes molt baixes, que han patit un desnonament o vctimes de violncia de gnere). El pressupost est dotat en 135.000 euros.

Al mateix temps, ressalta que l'Oficina informar d'altres lnies de finanament que dirigeix la Conselleria d'Habitatge en lloguer o en reformes o rehabilitaci d'habitatges. En lloguer hi ha ajudes per a treballadors i autnoms afectats per la crisi, i en rehabilitaci hi ha lnies de finanament per a reformes d'interior (Pla Renhata), accessibilitat i eficincia energtica que sn complementries.

Tamb donar informaci de les mesures d'emergncia a l'habitatge aprovades pel Govern per la covid-19. Recorda que contempla la suspensi dels desnonaments sense alternativa residencial durant 6 mesos, ajudes extraordinries i microcrdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. Assevera, a ms que les grans forquetes hauran de fer als seus inquilins una quitaci d'un 50% o una reestructuraci del deute en 3 anys.Segueix-nos: