Està en: INICI > Notícies

Els patronats de Turisme i Festes de Castell aproven el pressupost de l'any 2020

Dimarts, 16 de Juny de 2020Les inversions de tots dos organismes van encaminades a reactivar l'economia i dinamitzar la ciutat desprs de la crisi del coronavirus

Els consells rectors del Patronat Municipal de Turisme i del Patronat Municipal de Festes han aprovat hui en sessions extraordinries els pressupostos del 2020, que ascendeixen a 1,4 milions d'euros i 1,3 milions d'euros, respectivament. Els comptes han quedat aprovats, desprs de debatre i votar les esmenes presentades.

Sn uns pressupostos adaptats al context actual derivat de la covid-19, que descendeixen respecte als del 2019 a causa de la impossibilitat de celebrar certes activitats per la crisi sanitria i de la baixada d'altres transferncies o ingressos dels quals es nodreixen els patronats, a ms de la disminuci de l'aportaci anual del consistori. Una mesura, aquesta ltima, que permetr a l'Ajuntament de Castell disposar de ms de 553.000 euros en el pressupost municipal per a poder reorientar-los a altres poltiques del pla anticrisi per a la reactivaci econmica i social de la ciutat.

El pressupost del Patronat Municipal de Turisme s de 1,4 milions d'euros, que sn uns 65.400 euros menys que l'any passat, i est dissenyat per a impulsar un dels sectors estratgics de la nostra ciutat i aprofitar el nostre potencial turstic per a consolidar Castell com a dest, segons ha explicat la presidenta del patronat i regidora de Turisme, Pilar Escuder. Aix, entre les inversions previstes per a enguany, destaca el programa de dinamitzaci de platges adaptat a les mesures de seguretat, amb una oferta que abasta des de classes de ioga i taitx a cinema d'estiu i visites teatralitzades a la platja de la Pineda; i activitats mediambientals en el Serradal. Tamb la programaci turstica genrica, amb activitats, rutes i visites guiades, esdeveniments gastronmics o el festival de ioga, entre altres.

El consell rector de Turisme ha donat llum verda al pressupost amb sis vots a favor, el vot en contra del representant del PP i les abstencions del Ciutadans i Vox. Les esmenes s'han rebutjat per majoria.Quant al Patronat Municipal de Festes, el pressupost d'enguany s de 1,3 milions d'euros, que sn 727.500 euros menys que en 2019. Uns comptes afectats especialment per la suspensi de la Magdalena. Ara, esperem poder reprendre el calendari festiu com ms prompte millor, per a reactivar tamb l'economia a travs de la dinamitzaci de la ciutat, ha apuntat la presidenta del patronat i regidora de Festes, Pilar Escuder. Amb aquest objectiu, s'han mantingut partides econmiques per a organitzar activitats si les condicions sanitries ho permeten, per a afrontar despeses compromeses de les festes fundacionals i per a les subvencions a gaiates, gestora de gaiates, ens vinculats, Federaci de Colles, Festes de Carrer i grups perifrics.

Els comptes s'han aprovat amb huit vots a favor (de la presidenta, vicepresidenta, els representants de PSPV, Comproms i Podem i tres de l'assemblea) i tres abstencions (de PP, Ciutadans i Vox), mentre que les esmenes s'han rebutjat per majoria.Segueix-nos: