Està en: INICI > Notícies

Cultura inicia les excavacions per a la recuperaci del Castell Vell coincidint amb la reobertura del MUCC

Dimarts, 16 de Juny de 2020Ruiz: els treballs ens permetran posar en valor aquest conjunt histrica tan representatiu de Castell

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castell, Vernica Ruiz, ha visitat les excavacions arqueolgiques en la muralla del tercer recinte del Castell Vell que s'han iniciat avui, coincidint amb la reobertura al pblic de tres de les seus del Museu de la Ciutat de Castell (MUCC) que van ser tancades pel decret de lestat dalarma. Els treballs duraran sis setmanes, un termini al qual han obligat les mesures de seguretat sanitria, ja que sha redut a la meitat el personal que podr treballar a les immediacions.

Obrim les portes a un treball dinvestigaci que se centrar en la muralla del recinte i que ens permetr posar en valor aquest conjunt histric tan representatiu de Castell, ha assegurat ledil de Cultura. Ruiz ha apuntat a lexecuci daquest project com el punt de partida del treball arquelogic per a futures intervencions i el traat de noves rutes de visita.

L'objectiu d'aquesta intervenci s documentar el traat del tercer recinte de la muralla del Castell Vell. Aquestes excavacions sn una actuaci prioritria, com ha confirmat Ruiz, per la necessitat didentificar les escasses restes destructures en la zona dentrada al Castell Vell des del pla i antic cam andalus.

Aix doncs, el projecte d'intervenci arqueolgica ha estat aprovat i autoritzat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i s'efectuar en quatre zones delimitades, on es realitzaran cates i neteja de l'entorn per tal d'obtenir la pertinent documentaci arqueolgica de les restes i valorar futures actuacions.En la primera zona, les intervencions es faran mitjanant la neteja i l'excavaci en diferents punts de la muralla del tercer recinte (poblat) que poden resseguir-se des de la rampa d'accs a l'ermita. Pel que fa a la zona 2, es portar a terme una neteja i documentaci de la possible torre albarrana ubicada a la zona del prquing, es tracta de les restes d'una estructura circular (possible torre) ubicada en la part ms alta d'un turonet de pedra.

Respecte a la zona 3, es far una neteja des del tram de l'antic cam andalus, que est ubicat a la sang dels moros, que proporcionava accs a la part nord del Castell Vell des del pla. Finalment, en l'ltima zona, es portar a terme una neteja i excavaci en la rampa d'accs a la Magdalena.

El Castell Vell s una de les cinc seus del MUCC, el qual reobre al pblic tots els espais en qu es poden garantir les mesures de seguretat i higiene. Queden fora el Refugi Antiaeri i el Fadr, per ser espais que no permeten mantenir la distncia mnima interpersonal.

Les sales del Museu de la Mar romandran obertes de de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores de dimarts a dissabte i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. En el cas del Museu Etnolgic, lhorari s d11.00 a 13.30 i de 17.30 a 21.00 hores de dimarts a dissabte i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores.Segueix-nos: