Està en: INICI > Notícies

Les 'Dones Immortals' tornen a Castell al juliol

Dimecres, 17 de Juny de 2020Laforament es redueix a 15 persones i ser necessari inscriure's per assistir a les rutes guiades pel cementeri

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castell ha anunciat la tornada de l'itinerari 'Dones immortals' del MUCC a partir del mes de juliol. La ciutat reprn a poc a poc lactivitat cultural i amb aquesta proposta enriquim lagenda de lestiu amb unes rutes que sempre han gaudit de molta acceptaci entre el pblic castellonenc i el visitant, ha assegurat ledil de Cultura i Feminismes, Vernica Ruiz.

Aix, el dia 4 de juliol es realitzar la primera visita guiada en valenci al Cementeri de Sant Josep de Castell, amb un aforament mxim de 15 persones i amb una duraci de 2 hores i 30 minuts. El punt de trobada ser l'habitual, l'entrada al cementeri per l'avinguda Cardenal Costa.

Els prxims itineraris seran el dia 18 de juliol (itinerari en castell), l'1 i el 22 d'agost, el 12 i el 26 de setembre, i el 10 d'octubre, essent la primera visita en valenci i la segona en castell. Totes aquelles persones que vulguen assistir a les visites guiades de l'itinerari 'Dones immortals' hauran d'inscriure's gratutament a travs del correu electrnic info@mucc.es o mitjanant el telfon 964 735 217.

Les visites han patit algunes modificacions per tal d'adaptar-se a la nova normalitat i a les mesures de seguretat corresponents. D'aquesta manera, l's de la mascareta ser obligatori, aix com respectar i mantenir la distncia de seguretat de dos metres durant tot l'itinerari.

Cal destacar que Dones Immortals naix arran del treball de documentaci i redacci realitzat per Queta Rdenas, plasmat en el llibret de l'itinerari dissenyat per Marta Negre i editat en quatre llenges (valenci, castell, angls i francs). Al web www.mucc.es es pot descarregar l'udio-guia per a fer el recorregut o escoltar la gravaci en lnia.

Les dades emprades provenen del Registre Civil de Castell, l'Arxiu Histric Provincial, l'Arxiu Histric Municipal de Castell o l'Arxiu del Grup per la Recerca de la Memria Histrica, entre d'altres. En la iniciativa collabora tamb el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO) de l'Ajuntament de Castell.Segueix-nos: