Està en: INICI > Notícies

Transici Ecolgica inicia a cinc collegis el projecte d'eficincia energtica Castell Brilla

Divendres, 19 de Juny de 2020Esta proposta preveu un estalvi en el consum energtic d'un 50%, que es destinaria a invertir en eficincia i en despesa dels centres

udio de Fernando Navarro


Cinc collegis de Castell participaran el prxim curs en el projecte de transici energtica de Castell Brilla 50/50 que impulsa la Regidoria de Transici Ecolgica. s una iniciativa participativa que involucra a la comunitat educativa en el control del seu consum i que t el propsit d'aconseguir un estalvi d'energia del 50%, que es destinaria a invertir en eficincia energtica i en altres despeses que necessiten els centres.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, subratlla que es tracta d'una proposta innovadora que promouen amb la collaboraci de la cooperativa energtica Aeioluz per a conscienciar als ms joves en transici energtica al mateix temps que propcia noves inversions en energies renovables amb l'estalvi d'energia que s'aconsegueix. Tenim el repte en els prxims anys de descarbonitzar la nostra economia i impulsar les energies renovables, i Castell Brilla treballa per a formar en aquest objectiu en el nostre sistema educatiu amb una iniciativa que es participativa al implicar a la comunitat del centre en el seu desenvolupament, afirma Navarro, que ressalta que aquest projecte ja s'ha desenvolupat amb xit en collegis de Valncia, Catalunya, Balears o Canries.

Els collegis participants sn Gaeta Huguet, Censal, Bernat Artola, Gregal i Tombatossals. Cada centre constitueix una comissi formada per alumnes, professors, AMPA i Ajuntament que al llarg de l'any realitzar un seguiment del consum energtic amb la finalitat d'aconseguir un 50% de reducci d'aquest. La meitat d'aquest estalvi es dirigir a reforar l'eficincia energtica que requerisca el centre i el dest de l'altra part la determinar el propi collegi. En tots dos casos seran els representants els que determinen les actuacions a executar.

La Regidoria de Transici Ecolgica iniciar Castell Brilla el prxim curs i la seua idea s anar ampliant-lo a la resta de centres educatius de la ciutat els segents anys. Ha pressupostat 20.000 euros que finanarien les inversions en els collegis lligades a l'estalvi energtic que aconseguisquen.Segueix-nos: