Està en: INICI > Notícies

Navarro anima a la inscripci en el grau de producci agroecolgica com a oportunitat per modernitzar el sector primari

Dimarts, 23 de Juny de 2020El regidor de Transici Ecolgica de Castell destaca que el cicle de lIES Gilbert Centelles de Nules refora la formaci en un sector que pot "jugar un paper fonamental per a la recuperaci econmica"

Les preinscripcions al grau mitj de producci agroecolgica de lIES Gilabert de Centelles de Nules estan obertes fins este dijous, 25 de juny. Un curs de formaci professional indit a la provncia de Castell. El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, destaca el paper del cicle per a ajudar a millorar a la rendibilitat de l'agricultura i convertir el sector en un pol de reactivaci econmica. Navarro anima a inscriure's en este mdul i subratlla que lagroecologia pot ser una oportunitat per augmentar la rendibilitat del sector primari i avanar en la sobirania alimentria de les ciutats, avanant cap a consums de proximitat.

Una de les febleses endmiques del nostre sector agrari s la falta de professionalitzaci i de relleu generacional. Este cicle de formaci pot ser essencial per a reforar la formaci en agricultura i contribuir a modernitzar un sector tradicional , considera Navarro.

Este grau ofereix ensenyaments per a produir cultius agropecuaris ecolgics de qualitat amb tcniques agrcoles i ramaderes que milloren la biodiversitat, l'estabilitat del medi ambient i la fertilitat del sl. Aprenen a realitzar actuacions de recollecci ecolgica i de pasturatge sostenible per aprofitar els recursos herbacis o arboris millorant lagrosistema. Tamb sinclou formaci en tcniques de comercialitzaci i per manejar el sistema de reg mantenint l'activitat microbiana del sl.

Navarro destaca que l'agroecologia pot jugar un paper fonamental per a la recuperaci econmica. La Comissi Europea sha fixat en lEstratgia de Biodiversitat assolir el 25% de terreny cultivat en ecolgic en 2030. A la provncia de Castell les hectrees certificades en ecolgic van crixer un 115% en 2019. A ms, hi ha una preocupaci social creixent pel consum alimentari i durant este confinament hem recordat la importncia de lagricultura. Es donen les condicions perqu en els prxims anys el sector remunte, afegeix.Segueix-nos: