Està en: INICI > Notícies

Castell se situa entre les ciutats pioneres a crear un Pla Municipal de Diversitat Sexual

Dijous, 25 de Juny de 2020Llum verda de lequip de govern a una proposta que busca defensar els drets per la igualtat i la llibertat de les persones LGTBIQ+

udio de Vernica Ruiz


El govern de lAjuntament de Castell ha aprovat hui una moci amb motiu del Dia Internacional de lOrgull LGTBIQ+ que contempla, entre altres propostes, lelaboraci dun Pla Municipal per la Diversitat Sexual que situe a Castell al capdavant de la defensa dels drets daquests collectius en lmbit local. Daquesta manera, la ciutat se estar entre les capdavanteres a prendre mesures a per tal de defensa la igualtat i a combatre la discriminaci de les persones LGTBIQ+.

La regidora dLGTBI de Castell ha assegurat durant el ple que amb aquesta iniciativa pretenen defensar els drets i reivindicar la lluita collectiva per la igualtat i la llibertat de les persones que sn representades sota les sigles LGTBI, denunciar explcitament lhomofbia, la lesbofbia, la bifbia i la transfbia i posar en marxa les mesures necessries per a eradicar aquesta xacra social.

Ruiz ha assegurat que les manifestacions dodi i les discriminacions sn encara la realitat que viuen moltes persones. Ho vam comprovar en les imatges que fa poc es difonien a les xarxes socials, on viem comportaments menyspreables a una dona trans per part dun policia local, ha recordat la regidora, qui ha incidit en qu el confinament en ha obligat a moltes persones LGTBI a viure un doble confinament en entorns familiars hostils.

Ledil al capdavant de les rees de Feminismes i LGTBI ha demanat collaboraci per tal que, des de lAjuntament de Castell, puguem continuar treballant en favor de la igualtat legal, social i de facto entre totes les persones. Cal impedir que les conviccions morals o ideolgiques individuals seguisquen posant entrebancs a l'avan de la igualtat tamb des de la perspectiva de la lluita pels drets LGTBI i contra la seua discriminaci, perqu equival a la lluita pels drets humans i s lnic cam de la democrcia.

Ruiz tamb ha lamentat que la declaraci institucional que acompanyava aquesta moci haja estat vetada i que per tant, aquest diumenge, 28 de juny, lAjuntament de Castell no puga manifestar-se en bloc a favor del drets de les persones LGTBI. No obstant, la regidora s que ha confirmat la seua presncia a lacte organitzat per les associacions i entitats locals vinculades al moviment.Segueix-nos: