Està en: INICI > Notícies

Ruiz recolza els collectius LGTBIQ+ de Castell en la presentaci de la nova plataforma

Divendres, 26 de Juny de 2020Quatre entitats creen una formaci que servir per unir forces i combatre les discriminacions

La regidora de Feminismes i LGTBI de Castell, Vernica Ruiz, ha acompanyat els collectius locals durant la presentaci de la nova plataforma cvica LGTBIQ+ de Castell. La Plataforma aglutina Castell LGTBI, el Consell de la Joventut, Queer Fest i Salusex-UJI, entitats que treballen per la igualtat i la defensa dels drets de les persones LGTBIQ+ a la ciutat.

Ruiz ha celebrat el naixement daquesta plataforma tan necessria per a unir forces i definir camins comuns per combatre les injustcies i les discriminacions que encara pateixen moltes persones per qestions d'identitat de gnere o diversitat sexual. La regidora els ha mostrat tot el suport del consistori a l'acci comuna per a la defensa dels drets i la igualtat de les persones representades sota les sigles LGTBI i els han convidat a participar en el desenvolupament del Pla Municipal de Diversitat Sexual de Castell, la creaci del qual va aprovar ahir el govern de la ciutat.

Aquestes accions estan emmarcades dins de la celebraci del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que es commemora el prxim 28 de juny. Aix mateix, la Regidoria de Feminismes i LGTBI ha volgut donar suport a la programaci dactes de lOrgull amb la celebraci de la IV Mostra de Cinema Afectiu-Sexual, 'Queerzine 2020', al Teatre del Raval, que repren la seua activitat.

Sota l'eslgan 'Dones LGTBI: Sororitat i feminisme', aquesta edici del cicle pretn donar visibilitat a les dones LTB amb la projecci de pellcules al voltant d'aquesta premissa. El cicle comenar el dimarts 30 de juny amb la projecci de la pellcula 'Mappethorpe' (2019) de la directora estatunidenca Doane 'Ondi' Timoner. La segent cita ser l'1 de juliol amb 'Le milieu de l'horizon' (2019), de la directora Delphine Lehericey.

Per a dijous 2, el Raval projectar el film francs 'Portrait de la jeune fille en feu' (2019) de la directora Cline Sciamma'; per al dia 3, est programada la pellcula 'Breve historia del planeta verde' (2019), del director brasiler Santiago Loza.

Finalment, per al cap de setmana es projectaran els films 'The Favourite' (2018), de Yorgos Lanthinos, una producci feta entre el Regne Unit, Irlanda i els Estats Units, dissabte 4 de juliol,. Per a diumenge, est programada 'Libert' (2019) del director Albert Serra. Totes les projeccions es faran a les 20.00 hores i a linterior de la sala s'hauran de seguir les normes d'higiene i seguretat establertes en la nova normalitat.Segueix-nos: