Està en: INICI > Notícies

Cultura aposta per la producci local i les plataformes digitals per a rellanar l'agenda estival

Diumenge, 28 de Juny de 2020Els tallers del Planetari aporten propostes familiars a una oferta que vol "reactivar la cultura i que la cultura reactive Castell"

La Regidoria de Cultura, encapalada per Vernica Ruiz, presenta la programaci per a l'estiu apostant per la producci local i la utilitzaci de plataformes digitals per a produccions teatrals i musicals. Lobjectiu s reactivar la cultura a Castell i que la Cultura reactive Castell amb una oferta diversa, rica i molt cuidada per a arribar a tot tipus de pblics, com ha explicat ledil.

Com a novetat, aquest estiu el pblic podr gaudir de 'Teatre a un click', representacions a les quals es podr accedir a travs del web municipal, cada dijous des daquest mateix 2 de juliol. Participen en aquest projecte, el qual semmarca dins del Pla de Xoc Cultural per la covid-19, les set companyies professionals de la ciutat: Teatre de l'Home Dibuixat, Teatre de Caix, Conino Gurillo, Teatro Pho, Splai Teatre, Ceb Produccions i La Ravalera, a les quals Ruiz ha agrat la predisposici a unir-se i fer ms atractiu aquest cicle.

La msica ser coprotagonista en aquesta programaci i tamb apostar per la vessant digital. 'musiCS' s la proposta de la Regidoria de Cultura per a poder gaudir de grups locals com Dandy Wolf, Nadia Sheikh, Versonautas, Lema, Calmoso, Lola Bou i Manel Brancal, Criptozoos i Annacrusa. Ser cada divendres a partir del 10 de juliol i mitjanant connexions amb la novetosa plataforma Netlive', que sengegaran amb al cicle. La msica en directe arribar cada dilluns de juliol, amb la campanya 'Dilluns al ras, conjuntament amb la Fundaci Manolo Babiloni, amb les actuacions d'Elvira Babiloni, scar Ebro, Manuel Ortiz, Carlos Villa & Sohta Nakabayashi i del Conjunt de Guitarres Manolo Babiloni.

Per al pblic familiar, el Planetari proposa nous tallers de dimarts a divendres amb propostes eclctiques i amb aforament limitat, que versaran sobre La importncia dels animals', Les constel.lacions, La conquesta de lespai, Volcans a Mart, 'Qumica explosiva' o Art estel.lar, a ms de tenir espai per a 'L'art rupestre', i fer un recorregut pels principals premis Novel de la histria. Laforament mxim ser de 20 xiquetes i xiquets per sessi.

En paral.lel, aquest mateix dimecres 1 de juliol sinaugura l'exposici 'Jos Royo. Cincia i guerra dun geleg de Castell', una mostra cedida pel Museu de Cincies Naturals de Valncia.

Lart pren el carrer

Lart pren aquest estiu Castell, i a lexposici #Desdemibalcon de Photoespaa de fotografies en temps de la covid que converteixen els carrers del centre en sala expositiva a laire lliure, es sumar el dia 9 la Faana del Mercat, que mostrar l'obra de Leticia Lambert: 'Random City', com un avan del Festival Imaginria de Fotografia, conjuntament amb lUJI.

Per a arrodonir la proposta, la Fundaci La Caixa, conjuntament amb la Regidoria de Cultura i lAutoritat Porturia, porta al Moll de la Costa l'exposici 'Tierra de sueos. Arte en la calle' de la fotgrafa internacional Cristina Garca Rodero, amb impactants imatges dels seus viatges, on la dona s protagonista.

Activitats del MUCC

El MUCC se suma a aquesta programaci amb visites teatralitzades al Castell Vell i al Moll de la Costa del Grau. Al primer, la visita es realitzar els dies 10 de juliol, 7 i 14 d'agost, en horari nocturn (20.00 hores) i els dies 8 i 15 de setembre en horari dirn (11.00 hores) en les installacions del Castell Vell. En la visita s'explicar l'origen del Castell i la relaci que tenia amb els habitants del terme de Castell. L'aforament mxim seran 30 persones i tindr una durada de dues hores.

D'altra banda, l'altra visita es realitzar al Moll de la Costa del Grau. Amb el nom 'Dones, peix!', es comentar l'estreta relaci de la nostra ciutat amb la mar i les diverses activitats que s'hi desenvolupen mentre es realitza un passeig pels punts ms emblemtics del Grau i s'expliquen les histries dels personatges que all vivien. Aquesta activitat tindr un aforament mxim de 25 persones, una durada de dues hores i es portar a terme els dies 30 de juliol, 27 d'agost i l'11 de setembre a les 20.00 hores.

En ambdues visites la reserva s obligatria, b a travs del correu electrnic info@mucc.es, o b mitjanant el telfon 964735217 (de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h). Aix mateix, l's de mascareta ser obligatori, aix com respectar la distncia de seguretat en tot moment i mantenir les condicions higiniques establertes.Segueix-nos: