Està en: INICI > Notícies

El Planetari de Castell ret homenatge al geleg Jos Royo amb una exposici sobre la seua trajectria

Dimecres, 1 de Juliol de 2020Els materials han estat cedits pel Museu de Cincies Naturals de Valncia

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castell, Vernica Ruiz, ha inaugurat aquest mat l'exposici 'Jos Royo. Cincia i guerra', ubicada a les installacions del Planetari de Castell. La mostra, cedida pel Museu de Cincies Naturals de Valncia, i que es podr visitar fins al mes de desembre, dna l'inici a la programaci estival daquest espai divulgatiu.

L'exposici est formada per 31 panells informatius sobre l'activitat de Jos Royo, a ms de diferents materials personals com diaris originals, fotografies i pgines indites del seu diari. Royo destac per la seua militncia poltica sempre vinculada al mn cientfic, ja que entenia que la cincia no es podia desenvolupar dins d'un sistema que no fra democrtic.

Ruiz ha estat acompanyada en la inauguraci de la mostra per Javier Mart, cap de Museus, Monuments i Exposicions de l'Ajuntament de Valncia; Margarita Belinchn, directora del Museu de Cincies Naturals de Valncia, i lexpert en geologia Manuel Canseco. a ms del director del planetari, Jordi Artes i del coordinador dactivitats, Carles Garcia.

A ms daquesta mostra, el Planetari tamb exhibeix El arte rupestre del arco mediterraneo, una exposici de calcs de les pintures trobades a coves com El Civill i Cavalls (a la Valltorta), Morella la Vella o la cova de les Aranyes en Bicorp (Valncia). La collecci ha estat cedida pel Museo Nacional de Ciencias Naturales del Consejo Superior de Investigaciones Cientficas i i es pot visitar fins a loctubre.

El Plantetari tamb ha iniciat hui els nous tallers estivals destinats al pblic familiar, els quals acostaran una mplia oferta de temes cientfics i relacionat amb la natura de dimarts a divendres. Els talleres tindran ttols com La importncia dels animals', Les constellacions, La conquesta de lespai, Volcans a Mart, 'Qumica explosiva' o Art estellar.

El Planetari de Castell tamb ofereix tallers sobre 'L'art rupestre' i permet fer un recorregut pels principals premis Novel de la histria. Laforament mxim en les activitats familiars ser de 20 xiquetes i xiquets per sessi i per accedir a linterior cal seguir les recomanacions indicades a la cartelleria que hi ha a lentrada de la installaci.Segueix-nos: