Està en: INICI > Notícies

Inaugurem l'estiu: Projecciones, Observacions del Cel, Tallers i Exposicions

Dimecres, 1 de Juliol de 2020

Després d'aquest parèntesi estem tornant a activar la nostra programació i ja teniu a la vostra disposició el programa de juliol.

Hem tornat separant temporalment les projeccions de planetari pel que ara en comptes de cada hora les oferim cada 1:30h. A més com a novetat d'enguany també tindrem projeccions matutines de dimarts a diumenge a les 11h (en valencià) i 12:30h (en castellà). Per comparació amb altres estius recents enguany no obrirem els diumenges a la vesprada ni els dilluns, és a dir que continuarem amb horari semblant al de primavera.

També us oferim una exposició nova dedicada al geòleg José Royo Gómez titulada "Royo Gómez: ciència i guerra" i, a partir de mediats de mes l'exposició "Imaginary: una mirada matemàtica"

Finalment, i dins de les activitats habituals dels nostres estius, us oferim tallers infantils gratuïts de dimarts a divendres a les 18h, això si amb inscripció prèvia dels participants. I també observacions del cel, que enguany també han canviat per a introduir la distància en incorporar sensors ccd que podem projectar perquè els participants puguen observar sense acostar-se a l'objectiu del telescopi.

Després d'aquesta breu introducció us oferim més informació de cadascun dels apartats destacats...

OBSERVACIONES D'ESTIU
Tenen lloc els dimecres de Juliol i Agost entre les 22:30h i les 00:00h a l'explanada davant del Planetari. Els dimecres més propers a la lluna creixent aquesta serà el nostre objectiu principal mentre que durant les observacions restants els objectius més importants seran els planetes visibles, i també algunes estrelles dobles.

Recordeu que aquesta activitat depèn de que els núvols ens permeten una bona observació.

A diferència d’altres anys i per causa de la COVID19, no es podrà realitzar observacions amb telescopis, però es realitzarà una explicació de les diferents constel·lacions, asterismes i planetes que es poden observar durant els mesos d’estiu. Esta activitat es realitza en col·laboració amb la Societat Astronòmica de Castelló (SAC), que complementarà l’observació amb la projecció en directe dels planetes visibles mitjançant una càmera connectada a un telescopi.

Es faran 3 torns de 30 minuts: 22.30, 23.00 i 23.30 amb un aforament màxim de 30 persones per grup.

EXPOSICIÓ "Royo Gómez: Ciència i guerra en València, capital de la República"
Esta exposició recorre la vida de José Royo Gómez, geòleg de Castelló de la Plana, figura rellevant en la geologia i paleontologia durant el primer terç del segle XX. José Royo va ser el primer dinóleg d'importància a Espanya, en investigar entre 1918 i 1927 diversos jaciments paleontològics del Mesozoic (era dels dinosaures) de zones de la meitat oriental de la Península, especialment en el Sistema Ibèric.

PLANETALLERS D'ESTIU - JULIOL 2020
Aquest estiu tindrem tallers infantils els dimarts, dimecres, dijous i divendres a les 18h. Els hem separats en 3 temàtiques: "Ciència", "Art Rupestre" i "Dia de Nobel". Caldrà inscriure's amb antelació a través de la utilitat eventbrite.es i en la secció de la nostra web dedicada a ells també estarà l'enllaç directe a la inscripció de cada taller.

Talleres de Verano 2020: CienciaTallers "Ciència"

Tindran lloc els dimarts i dijous i els continguts estan centrats en l'experimentació amb la física, la química i l'astronomia. Els títols i dates concretes són:
 •     [dijous 02-juliol 18h] La importància dels animals.
 •     [dimarts 07-juliol 18h] La conquesta de l'espai.
 •     [dijous 09-juliol 18h] Satèl·lits naturals.
 •     [dimarts 14-juliol 18h] Volcans a Marte.
 •     [dijous 16-juliol 18h] Química explosiva.
 •     [dimarts 21-juliol 18h] Ciència artística.
 •     [dijous 23-juliol 18h] Fusions de colors.
 •     [dimarts 28-juliol 18h] Les constel·lacions.
 •     [dijous 30-juliol 18h] Art estel·lar.

Talleres de Verano 2020: Arte RupestreTallers "Art Rupestre"
Aprofitant que disposem de l'exposició "Art rupestre en l'Arc Mediterrani" us oferim els tallers dedicats a l'art rupestre els dimecres a la vesprada. Els títols i dates concretes són:
 •     [dimecres 01-juliol 18h] Pintura Rupestre.
 •     [dimecres 08-juliol 18h] Ceràmica Cardial.
 •     [dimecres 15-juliol 18h] Pintura Rupestre.
 •     [dimecres 22-juliol 18h] Ceràmica Cardial.
 •     [dimecres 29-juliol 18h] Pintura Rupestre.

Taller de Verano 2020: Día de NobelTallers "Dia de Nobel"
En aquests tallers dels divendres a la vesprada coneixerem a Alfred Nobel i a diferents científics que han rebut el seu premi. Els títols i dates concretes són:
 •     [divendres 03-juliol 18h] Alfred Nobel.
 •     [divendres 10-juliol 18h] Marie Curie
 •     [divendres 17-juliol 18h] Sir Alexander Fleming
 •     [divendres 24-juliol 18h] Werner Heisenberg
 •     [divendres 31-juliol 18h] Ramón y Cajal

#TornemAlPlanetari


« Tornar a PlanetariSegueix-nos: