Està en: INICI > Notícies

Arranca una campanya extraordinria de fumigacions antimosquits a Castell

Dilluns, 6 de Juliol de 2020Durant 10 jornades, el servei reforar el tractaments, tant manuals com amb can nebulitzador, per a reduir les poblacions adultes

udio d'Ignasi Garcia


L'Ajuntament de Castell ha posat en marxa una campanya extraordinria de lluita contra els mosquits per a atallar les molsties que aquests generen, especialment en la zona costanera del terme municipal. Aix, els equips tcnics reforaren els tractaments ja aplicats en la Marjaleria, on apliquen tractaments larvicides i adultizides en totes les vies pbliques mitjanant un can nebulitzador, a ms d'utilitzar el mtode manual per als punts de difcil accs.

L'edil de Sanitat, Ignasi Garcia, ha visitat aquest mat la zona del Cam Vell de la Mar, on ja han comenat els treballs que duraran 10 jornades, i ha recordat que la situaci excepcional que estem vivint a conseqncia de l'alerta sanitria ha fet que es donen les condicions per a la proliferaci dels mosquits, a la qual tamb contribueix lemergncia sanitria i labandonament dels treballs del camp.

Garcia ha assegurat que les campanyes extraordinries com aquesta que comena hui tenen com a objectiu disminuir la poblaci adulta i evitar que les larves es desenvolupen per a aix reduir la molsties als i les residents, motiu pel qual estudiarem la viabilitat de realitzar tractaments addicionals durant el mes d'agost si s necessari.

En aquest sentit, el consistori t en marxa el procs de licitaci del servei de tractaments antimosquits, la dotaci pressupostria dels quals s'ha ampliat per a poder allargar les campanyes preventives durant set mesos a l'any. La dotaci del contracte supera els 200.000 euros i permetr estendre els treballs de polvoritzaci i neteja a la zona costanera, els polgons industrials, depuradora i squies, aix com als embornals del nucli urb.

Cal destacar que tots els tractaments s'apliquen en zones localitzades i controlades i en horaris estudiats per a optimitzar l'efectivitat dels productes. Les frmules utilitzades sn respectuoses amb el medi ambient i l'ecosistema i s'ajusten les dosis i condicions d'aplicaci a les caracterstiques de cada jaciment.

Entre les causes que han afavorit el desenvolupament de les plagues de mosquits destaquen les abundants pluges registrades durant la primavera i les primeres setmanes de l'estiu, que ha precipitat l'eclosi dels ous. Aix ha coincidit amb l'estat d'alarma, un temps que no s'han pogut realitzar la totalitat dels manteniments de piscines o altres focus perillosos en les propietats privades per part dels propietaris. Existeix la particularitat que en la zona nord del terme municipal la pujada del nivell fretic provoca embassades molt ms duradores.

Segueix-nos: