Està en: INICI > Notícies

Castell refora la desinfecci de vies pbliques amb un nou sistema de nebulitzaci

Divendres, 10 de Juliol de 2020El nou vehicle circular per grans vies i avingudes i t capacitat de 2.000 litres

udio d'Ignasi Garcia


El regidor de Reciclatge i Gesti de Residus de Castell, Ignasi Garcia, ha visitat les installacions dFCC-Fobesa per a conixer el funcionament del nou sistema de nebulitzaci que emprar la concessionria del servei de neteja per a la desinfecci de les vies pbliques. Ledil ha estat acompanyat pel gerent de l'UTE FCC-FOBESA, Vicent Cols, i lenginyer municipal. Aix, el can pot projectar fins a 2.000 litres de la formula a base dhipoclorit que sutilitza a les vies pbliques i circular pels carrers amples i grans vies dels diferents districtes de la ciutat de Castell.

La prioritat de lAjuntament de Castell s garantir la seguretat dels vens i les venes i per aix hem adquirit un gran nebulitzador que permet fer desinfeccions rpides en grans espais de manera molt eficient, ha assegurat Garcia. El regidor ha explicat que el sistema es posar en marxa en punts amb gran afluncia de persones, com lavinguda Ferrandis Salvador, y altres grans espais durant els mesos destiu. Si cal, el can es pot emprar per a la desinfecci dels patis de les escoles al principi del curs o altres indrets de la ciutat on siga necessari.

Amb la incorporaci del nou cami, el servei disposa duna flota de 17 vehicles que sn utilitzats en els treballs de desinfecci i que es mantindran durant lestiu, en horari de 23.30 a 13.30 hores. A ms, el consistori dona faena a mig centenar d'operaris en aquestes tasques.

Cal recordar que Garcia va traslladar a tots els grups municipals l'informe de planificaci de treballs de neteja en via pblica, platges i elements de mobiliari urb. Com recull el document, tres operaris higienitzaran diriament les passarelles de les platges mentre que altres sis es dedicaran a la neteja de mobiliari, tant en entorns no urbans com a zones perifriques.

Per als treballs d'aigualeig manual en horari nocturn s'empraran 16 efectius, els quals netejaran assistits per furgonetes. Altres quatre equips es dedicaran a tasques d'aigualeig mixt en voreres i calades, aix com en els mercats ambulants.

Quant a la neteja de mobiliari urb, nou equips treballaran en la higienitzaci de contenidors i papereres, d'entorns hospitalaris i de centres de persones majors en zones urbanes, amb vehicles hidronetejadors i un tricicle elctric. Altres nou equips faran les mateixes tasques amb motxilles polvoritzadores.Segueix-nos: