Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament impulsa nous programes de baptismes de mar en el Real Club Nutic

Diumenge, 12 de Juliol de 2020L'alcaldessa destaca l'aposta per aquests cursos gratuïts per a escolars per a aprofitar el potencial marítim que té Castelló

L'Ajuntament de Castelló i el Real Club Nàutic de Castelló han posat en marxa una nova edició del programa de baptismes de mar, que ofereix enguany com a novetat el curs d'una setmana, que se suma al d'un dia que s'ha oferit en anys anteriors. Poden inscriure's, de manera gratuïta, els xiquetes i xiquets empadronats a la ciutat que cursen 3r, 4t, 5é i 6é de Primària en qualsevol col·legi públic o concertat de la capital.

"Des de l'Ajuntament de Castelló, a través del Real Club Nàutic, impulsem un estiu més el programa de baptismes de mar. Una iniciativa que ens permet aprofitar el potencial marítim que té la nostra ciutat i promocionar l'esport entre els més xicotets", ha assegurat l'alcaldessa, Amparo Marco. "Amb projectes com aquest posem en valor també nostre patrimoni col·lectiu i contribuïm a continuar fent de la mar un eix de dinamització turística", ha ressaltat Marco.

El programa de baptismes de mar d'un dia que impulsa el consistori, inclou una part teòrica i una altra pràctica de vela i piragüisme, durant les quals els assistents podran aprendre conceptes bàsics de totes dues disciplines. L'horari és de 10.00 a 17.30 hores. I el d'una setmana, de dilluns a divendres, se centra en les mateixes modalitats, permetent aprofundir més en ambdues. Les activitats es duran a terme a juliol i agost, i requereixen d'inscripció prèvia a través del següent formulari, https://bit.ly/InscripciónbautismodemarCS que es pot trobar en la pàgina web del Nàutic de Castelló, www.rcncastellon.es.

El projecte, que parteix d'un conveni rubricat entre l'alcaldessa i el president del Nàutic, Manuel Vidal, s'ha adaptat a les circumstàncies actuals derivades de la covid-19 i reorganitza les activitats en grups més reduïts que altres anys per a garantir la màxima seguretat. Entre els objectius, pretén desenvolupar entre els escolars el gust i motivació per les activitats esportives, promoure la participació en activitats esportives col·lectives en un medi natural, fomentar el desenvolupament d'habilitats socials d'interacció i actituds de respecte, cooperació, treball en equip i esportivitat en un context diferent a l'escolar, i augmentar la confiança, autoestima, responsabilitat i autonomia personal.

D'altra banda, es preveu que la iniciativa ajude a treballar la concentració, equilibri, i l'aprenentatge de tasques basades en la intuïció, fomentar un correcte i respectuós ús del medi ambient, popularitzar els esports nàutics de vela lleugera i piragua, desenvolupar coneixements tant tècnics com de seguretat bàsica per a la pràctica d'activitats esportives nàutiques i promoure una pedrera de futurs palistes i navegants.Segueix-nos: