Està en: INICI > Notícies

Transici Ecolgica obri dos expedients contra l'abocament illegal d'aiges residuals en la xarxa de clavegueram

Dimarts, 14 de Juliol de 2020La Regidoria detecta l'activitat illegal durant actuacions d'inspecci a matria de control d'abocaments

La Regidoria de Transici Ecolgica ha obert expedients d'infracci a dues empreses per abocaments illegals d'aiges residuals en la xarxa de clavegueram municipal. El departament de Fernando Navarro els insta a cessar aquesta activitat i els adverteix de possibles procediments sancionadors si continuen amb aquestes prctiques.

L'Ajuntament ha detectat aquests abocaments en la xarxa de collectors pluvials en les labors d'inspecci en matria de control d'abocaments i ha obert els processos de prevenci d'acord amb l'ordenana municipal reguladors d'abocaments lquids residuals, que prohibeix abocar en la xarxa de clavegueram aiges procedents de procs, d's d'aparells sanitaris, aiges de refrigeraci o d'aigualeig de les installacions.

Necessitem implicar a les empreses de la ciutat en la conservaci de Castell, aquestes prctiques haurien destar ja desterrades a la nostra ciutat. Confiem que sols amb ladvertncia siga suficient i no ens calguen expedients sancionadors. El tractament oport dels residus hauria de ser ja preocupaci de totes les activitats econmiques, explica el regidor de Transici Ecolgica de Castell.

Els expedients incoats requereixen el cessament de qualsevol activitat que implique un abocament no perms a la xarxa d'aiges pluvials, aix com la realitzaci de les modificacions necessries en la xarxa interior de sanejament en la seua activitat a fi de dirigir els abocaments a la xarxa de clavegueram corresponent, prvia sollicitud de les oportunes llicncies o autoritzacions urbanstiques o instruments ambientals. Se'ls adverteix que si prossegueixen les activitats irregulars es podrien incoar els corresponents procediments sancionadors i adoptar les mesures cautelars que siguen necessries, que poden portar aparellada la suspensi de l'activitat de l'empresa i el tancament de les installacions.Segueix-nos: