Està en: INICI > Notícies

Castell crea un departament per a assegurar el correcte manteniment dels solars

Dijous, 16 de Juliol de 2020Realitzaran inspeccions per a garantir la neteja dels espais, a ms dordenar lexecuci de treballs de manera subsidiria en cas d'incompliment

udio d'Ignasi GarciaLa Junta de Govern Local de Castell ha donat llum verda a la creaci dun programa per al manteniment de solars, un departament que assegurar que les parcelles complisquen la normativa municipal pel que fa a la neteja i que permetr dibuixar un mapa de la situaci actual a la ciutat. La nova rea disposar dun equip format per tres professionals, amb un o una tcnic administratiu i un altre dadministraci general i un arquitecte o arquitecta tcnic.

La creaci del nou departament es podr fer de manera immediata, doncs les borses de les quals eixir el personal ja estan constitudes. A permetr que ens puguem posar mans a lobra amb els solars que ja hem detectat que generen problemes i reduir considerablement les molsties que generen, com ha explicat ledil delegat de Neteja, Ignasi Garcia.

Aix, el personal realitzar una primera inspecci en qu identificar lestat de cada solar i si sn necessaris treballs de manteniment o de neteja. Desprs de localitzar el o la titular del terreny i comunicar-li les actuacions que cal fer, el consistori realitzar un segona inspecci per assegurar que shan portat a terme.

En cas dincompliment, el departament tramitar una ordre dexecuci subsidiria per tal de realitzar el manteniment adequat i el o la titular del solar hauran de liquidar els costos dels treballs a lAjuntament de Castell. En cas que no ho facen, sobrir un expedient per impagament que pot arribar, en ltima instncia, a lembargament de la propietat.

Cal destacar que la manca de manteniment de solars agreuja problemes com les plagues de mosquits, que proliferen en generar-se embassaments d'aiges. Labandonament de parcelles tamb incrementa el risc de que es produesquen incendis forestals i empitjora les molsties derivades de la brutcia.

En parallel, lequip de govern de Castell tamb treballa en la renovaci de lordenana de Neteja i Recollida de Fems, la redacci original de la qual s de lany 1978. El consistori tamb contribuir a l'activaci del Pla d'Ecoparcs del consorci de residus C-2, una estratgia que reforar les dotacions per assegurar una correcta gesti del voluminosos als municipis que formen part de lentitat.Segueix-nos: