Està en: INICI > Notícies

Castell cobreix ms de 20 hectrees de la zona costanera amb tractaments antimosquits extraordinaris

Divendres, 24 de Juliol de 2020El consistori ha actuat en ms de 140 punts durant una campanya que ha durat de 10 jornades

udio d'Ignasi Garcia


La campanya extraordinria de lluita contra els mosquits, empresa per la Regidoria de Sanitat de Castell, ha finalitzat desprs de completar 144 actuacions, amb tractaments respectuosos amb el medi ambient, per a evitar el desenvolupament de les larves i per a reduir la poblaci adulta. El consistori ha cobert al voltant de 20,1 hectrees de terreny de la zona costanera, la ms afectada per la plaga.

L'edil responsable de l'rea, Ignasi Garcia, ha manifestat que valorem molt positivament aquesta intervenci amb la qual esperem mitigar les molsties que pateixen els vens i les venes de la Marjaleria, especialment. Hem de ser conscients que tota la zona costanera de Castell compta amb un entramat de squies que afavoreix la proliferaci dels mosquits, per la qual cosa incidim especialment ac en totes les campanyes que promovem des de l'Ajuntament de Castell, ha recordat Garcia, qui ha incidit en qu a ms, totes i tots tenim l'obligaci de prendre mesures preventives que no afavorisquen el desenvolupament de plagues, com evitar deixar recipients o recintes amb aigua estancada en l'exterior dels habitatges i mantindre nets els terrenys.

Aix, com recull l'informe de balan de la campanya, al llarg de 10 jornades el consistori ha aplicat tractaments adultizides mitjanant un sistema de termonebulitzaci que s'ha utilitzat entre les 6.00 i les 8.00 hores, quan les condicions ambientals i meteorolgiques multipliquen l'efectivitat d'aquest mtode. Durant la resta de la jornada, els tcnics ha mantingut els tractaments larvicides, per als quals s'han polvoritzat aiges entollades i els focus detectats. En aquest cas, l'insecticida biolgic utilitzat actua exclusivament bloquejant el desenvolupament de les larves i no afecta a l'entorn.

Aquestes actuacions complementen les que ja realitza l'administraci municipal durant la resta de la temporada. El consistori t en procs de licitaci el servei de tractaments antimosquits, la dotaci pressupostria del quals s'ha ampliat fins als 200.000 euros per a poder allargar les campanyes preventives durant set mesos a l'any.

Cal recordar que les regidories de Sanitat de Castell i de Benicssim han coordinat aquest estiu les actuacions quant a les mesures antimosquits. Els serveis contractats per tots dos municipis apliquen tractaments en parallel en la zona de la marjal per a incrementar l'efectivitat de les actuacions.Segueix-nos: