Està en: INICI > Notícies

Habitatge facilita un pis pont a la famlia afectada pel desnonament del fons voltor

Dimarts, 28 de Juliol de 2020La Regidoria d'Habitatge destina de manera provisional un habitatge habilitat per a situacions d'emergncia

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell facilitar un pis pont del parc municipal a la famlia afectada pel desnonament del carrer Riu Nervin per part d'un fons voltor. La mare afectada i el seu fill menor accedeixen a un dels habitatges municipals que disposa la Regidoria per a situacions d'urgncia, entre altres, per aquelles persones que han patit un desnonament i es troben en una situaci de vulnerabilitat econmica.

La regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido, destaca que des del dia del desnonament el departament d'Habitatge, la Regidoria de Serveis Socials i la Conselleria d'Habitatge han treballat de la m per a aconseguir un recurs residencial a la mare i el seu fill. Serveis Socials *facilt primer una habitaci provisional i ara Habitatge els traslladar a un dels pisos d'emergncia que es troba alliberat per a situacions excepcionals per desallotjaments o per vulnerabilitat socioeconmica. La regidora afirma que romandr de manera transitria fins al mes de setembre, quan es preveu que la Generalitat li facilite un lloguer pblic.

La regidora espera que la nova legislaci en matria d'habitatge que promouen el Govern i el Consell frenen les prctiques abusives dels fons voltor. Lamenta que els fons voltor realitzen prctiques d'assetjament als inquilins per a rescindir els seus contractes i aconseguir un increment del preu del lloguer. Denncia que aquesta actuaci afecta a barris de Castell com el Raval Universitari i Sensal i recorda que el Ple Municipal va aprovar recentment una declaraci de reprovaci contra els fons voltor i va reforar la posici de l'equip de govern per a mitjanar en processos entre inquilins i aquestes societats d'inversi.

Garrido, aix mateix, convida a la ciutadania a conixer les ajudes existents del Reial decret del Govern en lloguer d'habitatge per la covid-19, sollicitant cita prvia (castello.es/citaprevia) en l'Oficina Municipal d'Habitatge, amb servei presencial al Palau de la Festa.Segueix-nos: