Està en: INICI > Notícies

Castell presta ajuda mdica i psicolgica a ms de 200 dones en situaci de prostituci

Dijous, 30 de Juliol de 2020

El Dia Mundial contra la Tracta es commemora enmig duna crisi sanitria que ha afectat especialment aquestes dones

L'Ajuntament de Castell, mitjanant el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO), ofereix suport sanitari i psicolgic a ms de 200 dones que exerceixen la prostituci. Si la seua vida ja s difcil en una situaci habitual, la crisi de la Covid-19 ha agreujat la marginaci i manca de recursos d'aquestes dones que mereixen que recordem que tamb necessiten l'auxili de les administracions pbliques.

Aix ho ha manifestat la regidora de Feminisme i LGTBI de Castell, Vernica Ruiz, qui ha recordat que el consistori collabora amb els programes que porten a terme la Fundacin Salud y Comunidad i l'Asociacin Ciudadana contra el sida de Castelln (CASDA). Ho ha fet en una jornada en qu es commemora el Dia Mundial contra la Tracta, una xacra que afecta significativament ms les dones i que genera situacions d'absoluta vulneraci dels drets humans i de les quals s prcticament impossible eixir sense ajuda.

En el cas del programa IMMA de la Fundacin Salud y Comunidad, les intervencions es fan amb dones en situaci de prostituci i vctimes de tracta amb finalitat d'explotaci sexual. Les professionals de l'entitat, a ms de prestar ajuda sanitria i psicolgica, informen i acompanyen les dones per a interposar denncies i per a accedir a diferents programes de Benestar Social que ajuden a la inserci.

Pel que fa a les intervencions de CASDA (amb la qual collabora l'Ajuntament de Castell per primera vegada), l'objectiu s proporcionar suport emocional a les dones en situaci de prostituci, algunes de les quals han estat diagnosticades amb VIH. L'equip de l'associaci proporciona suport emocional i desenvolupa un model de prevenci de les malalties de transmissi sexual. Afavoreixen tamb la seua ocupabilitat per tal d'aconseguir una inserci al mercat laboral que els permeta abandonar l'exercici de la prostituci.

Ambdues entitats ofereixen ajuda tant sobre el terreny a les dones que estan al carrer com a les respectives installacions de qu disposen a la ciutat. Per a ms informaci sobre aquests programes o qualsevol altre relacionat amb les poltiques municipals d'igualtat, el SIO posa a disposici de la ciutadania el telfon 964 251 979 i el correu electrnic igualdad@castello.es.Segueix-nos: