Està en: INICI > Notícies

Navarro visita l'insectari de l'IVIA per a impulsar tractaments biolgics que protegisquen el terme de Castell del cotonet

Divendres, 31 de Juliol de 2020Transici Ecolgica collaborar amb el Sindicat de Reg en la cria de l'insecte que combat la plaga que amenaa als ctrics

El regidor de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell, Fernando Navarro, ha visitat esta setmana, al costat de representants del Sindicat de Regs, l'insectari del Servei de Protecci Vegetal de l'Institut Valenci d'Investigacions Agrries d'Almassora, amb el propsit d'impulsar a Castell tractaments biolgics que protegisquen als ctrics de Castell de la plaga del cotonet. La Regidoria collaborar amb el Sindicat de Regs en el desenvolupament dun insectari en el terme municipal, que es dur a terme en una installaci de l'entitat agrria.

Navarro explica que el centre de l'IVIA es dedica a criar insectes com a solucions contra plagues en el camp i subratlla que ara hi ha molt d'inters a buscar tractaments contra l'amenaa del cotonet que no siguen plaguicides perqu la legislaci de la Uni Europea no ho permet per la contaminaci que comporten. Afirma que les installacions d'Almassora estan centrades ara en la cria d'un parasitoide descobert pel propi IVIA - cryptolaemus- que acaba de ser autoritzat pel Ministeri d'Agricultura, i ressalta l'aposta del sector i les institucions a avanar en una agricultura sostenible, que evita productes qumics i s ms respectuosa amb el medi ambient i la salut de les persones.

Indica que la idea del Sindicat de Regs, amb el suport de l'Ajuntament, s promoure un insectari en el terme municipal centrat en la cria que desenvolupa el Servei de Protecci Vegetal d'Almassora amb l'objectiu d'evitar la possible afecci del cotonet en els horts de la capital de la Plana. La Regidoria de Transici Ecolgica s'implicar perqu les producci abaste a tot el terme municipal.

En la visita a l'insectari, el regidor ha estat acompanyat pel president del Sindicat de Regs, Pepe Pascual; el secretari tcnic, Csar Roures; i l'integrant de la Junta Directiva, Pepe Cueva; els qui han comprovat la cria de l'insecte que s'utilitza contra el cotonet de la m de la tcnica del centre, Maribel Deval.Segueix-nos: