Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa un procs participatiu entre productors, comeros i consumidors per a posar en marxa el Parc Agrari

Dimarts, 4 de Agost de 2020Transici Ecolgica llana en el web municipal qestionaris per a conixer les necessitats de tota la cadena agroalimentria

udio de Fernando Navarro


La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell impulsa un procs participatiu per a conixer les necessitats reals de productors agraris, comeros i consumidors per a llanar el Parc Agrari, un projecte que pretn ajudar a reactivar l'agricultura i recuperar el cintur verd periurb mitjanant la cessi de terres ara abandonades i amb canals curts de comercialitzaci. El departament de Fernando Navarro promou tres enquestes a les quals es poden accedir a travs del portal municipal.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, subratlla que desprs d'estar aquests mesos treballant amb el sector volem ampliar el projecte del Parc Agrari a tota la ciutat i, per aix, hem fet uns qestionaris en la web municipal perqu la ciutadania ens trasllade les seues impressions de com considera que hem de transformar la cadena agroalimentria tant en la producci, com en la comercialitzaci i el consum d'uns productes d'un sector que s'ha demostrat essencial en la crisi de la covid-19.

La Regidoria ultima la creaci d'una nova ordenana d'un banc de terres que facilite l'arrendament d'horts abandonats entre propietaris i productors. Tamb treballa en el desenvolupament de plataformes de comercialitzaci de productes agroalimentaris i de proximitat que propicie la seua distribuci en canals curts de venda evitant a l'intermediari i millorant la rendibilitat de l'activitat agrria.

L'Ajuntament ja va realitzar un diagnstic del sector amb una primera fase d'entrevistes entre associacions i productors i una radiografia del parcellari. Ara llana un segon procs d'enquestes via telemtica. Es dirigeix a tres segments: persones amb explotacions agrries o que busquen terres per a treballar-la o ampliar la seua producci; propietari de terra que volen llogar-la; i comeros, restaurants i consumidors interessats a tindre accs a productes locals a travs de la futura plataforma de comercialitzaci.Segueix-nos: