Està en: INICI > Notícies

Castell llana una campanya informativa per a previndre les plagues de mosquits a la llar

Divendres, 7 de Agost de 2020A lestiu, el mosquit tamb viu inclou un decleg de consells per evitar la proliferaci dels insectes all on sacumula laigua

udio d'Ignasi Garcia


LAjuntament de Castell ha presentat la campanya A lestiu, el mosquit tamb viu, una iniciativa orientada a informar la ciutadania sobre les mesures que pot prendre per a evitar que proliferen els mosquits a linterior dels terrenys privats o residncies. Lacci de la Regidoria de Neteja i Sanitat inclou una guia en qu sexplica quin elements quotidians poden afavorir el creixement de les plagues.

El principal mitj que facilita leclosi de les larves s laigua estancada, motiu pel qual la campanya demana parar espacial cura amb objectes com recipients, plats o regadores que es queden a lexterior de les cases, en terrasses i jardins, imatge principal daquesta acci informativa. Tamb assenyala les piscines abandonades, les cobertes daquestes, les basses daigua o les canonades com a espais en qu es poden reproduir els mosquits molt rpidament si queda lquid retingut.

Les intervencions que estem fent des de linici de la campanya estival han estat molt efectives, per tamb hem detectat que els focus que es generen en propietats privades sn molt difcils de combatre, ha explicat ledil de Neteja i Sanitat, Ignasi Garcia, amb ocasi de la presentaci daquesta iniciativa. De vegades, es generen les condicions per a la proliferaci en propietats abandonades o en llocs on sacumula laigua quan plou i no en som conscients, ha recordat el regidor, qui tamb ha demanat la collaboraci de tota la ciutadania per acabar amb aquesta plaga que tantes molsties genera en un estiu que est sent especialment complicat per les condicions climatolgiques i socials que shan donat.

Aix, a ms del decleg de consells per evitar laparici de plagues (descarregable des del web municipal), la campanya tamb facilita els canals de contacte amb ladministraci per tal dinformar de focus potencialment perillosos. Els vens i les venes poden comunicar-se mitjanant el 010, laplicaci dincidncies Castell SMC (disponible per a Android i IOS) i el correu sanidad@castello.es.

Cal recordar que la Regidoria de Neteja i Sanitat ha realitzat fumigacions i tractaments extraordinaris durant lestiu en vora 21 hectrees de la zona costanera, unes accions adreades a acabar amb les larves i amb la poblaci adulta. Aix mateix, lAjuntament de Castell i el de Benicssim han coordinat les actuacions en les vies limtrofs entre les dues localitats per tal dincrementar lefectivitat dels tractaments.Segueix-nos: