Està en: INICI > Notícies

El reciclatge urb consolida la tendncia ascendent en crixer un 14% en 2020

Divendres, 14 de Agost de 2020Garcia explica que el reciclatge urb consolida la tendncia ascendent en crixer un 14% en 2020

udio d'Ignasi Garcia


Castell registra un increment en totes les fraccions reciclables, mentre que els residus no recuperables cauen un 9%

La ciutat de Castell ha aconseguit consolidar l'increment dels hbits de reciclatge que es van detectar durant l'estat d'alarma. Tant s aix que durant el primer semestre de l'any, els residus amb separaci en origen s'han incrementat fins a un 14,34%, una xifra que porta aparellada una caiguda del 9,01% de la fracci de resta (residus no recuperables).

Aix significa que tots aquests residus poden ser reciclats i, a ms de les emissions que evitem generar, un altre aspecte positius s la reducci de les deixalles que han de ser eliminades o enterrades i que poden resultar contaminants, com ha explicat el regidor de Reciclatge i Gesti de Residus de Castell, Ignasi Garcia.

Aix les coses, Garcia advoca per afavorir aquests hbits facilitant encara ms el reciclatge a la ciutadania, una cosa que arribar amb l'activaci de la recollida selectiva d'orgnica, el prxim 1 de setembre i la introducci de la figura de les educadores i els educadors ambientals. Fins a 1.100 nous contenidors per a la recuperaci d'aquests residus estan sent installats durant aquest mes, a ms d'altres 150 d'envasos lleugers.

Per fraccions, l'increment ms significatiu es registra en les restes d'aluminis i plstics, la recuperaci dels quals s'ha incrementat quasi un 25% respecte al primer semestre de 2019 amb prop de 890 tones depositades en els contenidors de reciclatge. Una quantitat similar de vidre ha sigut separada per la ciutadania a Castell, el qual suposa un creixement interanual del 20%.

En paper, l'increment se situa en el 5,55% i, no obstant aix, s el residu que ms se separa, amb prop de 1.400 tones recuperades durant la primera meitat de l'any. Contrasta la caiguda en el reciclatge de l'oli domstic, que baixa un 12,9% i se situa en les huit tones.Segueix-nos: