Està en: INICI > Notícies

L’aturada de l’activitat provoca una caiguda dels residus generats per la construcció a Castelló

Dimarts, 25 de Agost de 2020Àudio d'Ignasi Garcia


El deposit d’enderrocs, fusta i voluminosos a l’ecoparc de la ciutat cau un 28% de mitjana

L’informe sobre gestió de residus i neteja viària de l’Ajuntament de Castelló mostra una caiguda del 28,39% en les fraccions vinculades a la construcció, una reducció que està directament vinculada a l’aturada de l’activitat durant l’estat d’alarma i a la reducció de les obres durant els mesos posteriors. Així, l’ecoparc ha rebut fins a 155 tones menys de voluminosos i altres 265 de fusta, mentre que els enderrocs s’han reduït en més de mig miler de tones durant el primer semestre de l’any.

Per contra, han pujat significativament els residus electrònics, dels quals han arribat 140 tones. Això suposa un 43% més que en el mateix període de 2019. Pel que fa a les restes de poda, l’ecoparc de Castelló ha rebut un 10% més que l’any anterior i ha superat les 93 tones d’aquest residu.

“La situació excepcional que hem viscut ens ha portat a una alteració en els patrons de generació de residus i podem dir que, en aquest cas, es fa palés en la reducció de les restes que han arribat a l’ecoparc”, ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. L’edil també ha assenyalat que “aquest canvi té una vessant positiva i és l’increment del reciclatge en fraccions com el vidre, el cartró o els envasos, que han experimentat increments d’entre el 5 i el 25%” i ha afegit que “esperem que els nous hàbits hagen vingut per a quedar-se”.

Cal assenyalar que l’ecoparc de la ronda Oest ha funcionat amb el horaris habituals des de la declaració de l’estat d’alarma. L’ecoparc mòbil va tornar a funcionar al 100% de la seua capacitat durant el mes de maig.

L’informe elaborat per l’UT FCC Fobesa, concessionària dels servei de neteja i gestió de residus a la ciutat, recull l’increment dels serveis de neteja viària amb aigua i la incorporació de substàncies l'hipoclorit a aquests treballs. A més del aigualeig de carrers, les solucions desinfectants s’han aplicat també als elements del mobiliari urbà, com les papereres o les parades d’autobús. Per a completar la programació de neteja viària, el servei compta amb un sistema de nebulització que fa més efectiva la desinfecció de paviments i contenidors i que es podria utilitzar en altres espais oberts i de grans dimensions si fora necessari.Segueix-nos: