Està en: INICI > Notícies

La Comissió d’Impuls de Castelló aprova el pla de treball i la creació de dos grups d’estudi

Dimecres, 26 de Agost de 2020Les sessions se celebraran cada quinze dies amb la previsió de poder tindre llest l'informe per a la reactivació abans de 2021

La Comissió per a l'Impuls de Castelló, creada en el si del Consell Social de la Ciutat, ha aprovat aquest dimecres el pla de treball i els grups d'estudi que hauran d'elaborar l'informe sobre les propostes i recomanacions per al projecte de recuperació de Castelló dels efectes econòmics i socials derivats de la crisi de la covid-19. Aquesta comissió va ser creada a proposta de l'alcaldessa, Amparo Marco, amb el vot unànime del Consell Social el passat 6 de juliol i amb l'objectiu de recaptar les propostes i recomanacions de la societat civil per a elaborar el que serà un full de ruta per a la reactivació després de l'emergència social i sanitària per coronavirus. La previsió és poder tindre llest aquest informe abans que finalitze l'any.

La sessió, celebrada per via telemàtica, ha estat presidida pel regidor de Benestar Social, Dependència i Infància, José Luis López, que ha destacat que aquesta comissió és “una oportunitat” per a recaptar les propostes i inquietuds d'un ampli ventall social de Castelló. “Entre tots hem d'abordar i realitzar aportacions oportunes per al que serà el full de ruta de la reactivació de la ciutat després de l'emergència sanitària”, ha indicat.

En la sessió d'aquest dimecres, la Comissió per a l'Impuls de Castelló ha aprovat el pla de treball i establit una metodologia de treball que comprén l'estudi de les actuacions realitzades pels diferents serveis de l'Ajuntament de Castelló durant l'emergència sanitària, conéixer les propostes o iniciatives presentades pels grups polítics amb representació a l'Ajuntament, recaptar la compareixença o informe d'altres membres del Consell Social de la Ciutat, així com l'opinió d'altres experts i/o representants d'entitats com el Comité Espanyol de Representants de persones amb discapacitat Cermi-CV), Creu Roja, Càritas Diocesana Segorbe-Castelló, entre altres. “Es tracta d'un pla de treball obert a noves aportacions i peticions de compareixences”, ha apuntat López.

També s'ha acordat que aquesta Comissió es reunirà cada quinze dies, encara que podrà haver-hi més sessions si així s'estima necessari.

D'altra banda, s'ha acordat crear finalment dos grups de treball: un grup per a abordar aspectes de polítiques socials, cures, sanitat i salut pública, i un altre sobre reactivació econòmica, innovació i recuperació de l'ocupació.

La Comissió per a l'Impuls de Castelló està integrada per representants de les àrees social i econòmica del Consell Social i d'altres consellers l'aportació dels quals pot sumar a aquesta iniciativa, com a representants empresarials, sindicals, veïnals i de l'àmbit universitari, entre altres. També està integrat pels grups polítics municipals a l'Ajuntament.Segueix-nos: