Està en: INICI > Notícies

Castell refora les rutes de recollida de residus amb vehicles ecolgics

Dissabte, 29 de Agost de 2020udio d'Ignasi Garcia


El contracte per a la separaci de residus orgnics que s'activa dimarts que ve permet incorporar quatre nous camions impulsats per gas natural

La recollida selectiva de residus orgnics es posar el marxa durant la matinada del dimarts 1 de setembre a la ciutat de Castell. El projecte ha perms reforar les rutes de retirada de deixalles a la ciutat, per al qual el consistori incorporar fins a huit nous vehicles a la flota actual.

Quatre d'aquests seran camions recollectors ecolgics, impulsats per gas natural comprimit, un sistema que redueix les emissions de dixid i els sorolls. A ms, se sumen un vehicle per a la recollida en zones d'accessibilitat reduda, dos camions bolquet per a la prerecollida i un vehicle rentacontenidors que permetr higienitzar els depsits sense necessitat de ser traslladats.

Amb la implantaci de l'orgnica estem fent una clara aposta per la sostenibilitat i la millora en la gesti dels recursos, una aposta que complementem amb la incorporaci de vehicles menys contaminants i que permetran ampliar les rutes de recollida, ha explicat l'edil responsable de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia. El regidor ha pogut comprovar de primera m el funcionament dels nous vehicles durant la visita a la planta d'FCC-Fobesa, UTE gestora del servei.

Aix les coses, el projecte per a la recollida de restes orgniques a la ciutat de Castell ha suposat la installaci de quasi 1.100 nous contenidors en els sis districtes de la ciutat. Tamb s'han situat 150 nous contenidors de reciclatge d'envasos, cedits per Ecoembes al consistori i amb els quals la ciutat passar a disposar de ms de 700 depsits per a aquesta fracci dels residus domiciliaris.

La dotaci pressupostria del servei creix en prop de 1,6 milions d'euros, fons que contemplen que la recollida de les restes orgniques es realitze en horari nocturn i durant els 365 dies de l'any. A ms, els contenidors seran higienitzats amb una freqncia d'entre 20 i 30 dies. L'ampliaci tamb inclou la recollida, neteja i manteniment dels nous contenidors d'envasos lleugers.Segueix-nos: