Està en: INICI > Notícies

Transici Ecolgica finalitza una millora en el bombeig del Planetari que refora la sostenibilitat en la gesti de l'aigua

Dilluns, 31 de Agost de 2020La Regidoria posa en marxa el projecte d'adequaci en la installaci hdrica del Planetari

La Regidoria de Transici Ecolgica de l'Ajuntament de Castell ha posat en marxa una millora en una de les estacions de bombeig del Grau, davant del planetari, que avanar cap a una gesti ms sostenible dels recursos hdrics: lactuaci permetr derivar en poca seca a la xarxa de sanejament laigua que s'acumula en els collectors quan no hi ha episodis de pluja, aigua procedent del reg o dels baldejos dels carrers, evitant que arribe al mar sense tractar, i tornant per ser tractada.

Poc a poc, amb inversions com aquestes, anem canviant el paradigma en la gesti de laigua cap a una gesti integral que la conceba sempre com un recurs i la base de lecosistema, i no com un residu. Necessitem anar dibuixant una gesti circular que optimitze els recursos, explica el regidor de Transici Ecolgica.

El regidor de Transici Ecolgica, Fernando Navarro, va assistir a la recepci de les obres junt als tcnics municipals de la Direcci de Serveis Pblics, Infraestructures i Sostenibilitat i de lempresa adjudicatria de lobra, Facsa. El projecte contemplava una adequaci de lestaci de bombeig del planetari i una millora en la urbanitzaci de la parcella on es situava, amb un pressupost de 141.888 .

La Regidoria de transici Ecolgica ha finalitzat, d'altra banda, una segona mesura que ha consistit en un projecte d'adequaci dins del sistema de tractament de fangs de l'estaci depuradora de Castell, finanada per lEntitat Pblica de Sanejament dAiges Residuals de la Generalitat Valenciana dins del conveni de gesti de lEstaci Depuradora.Segueix-nos: