Està en: INICI > Notícies

Els xiquets i les xiquetes de Castell expliquen com utilitzar el contenidor marr

Dimarts, 1 de Setembre de 2020

Lalumnat de primria protagonitza la primer acci de la campanya informativa Un marr de tots

Amb la posada en marxa del sistema de recollida selectiva de residus orgnics sactiva tamb la campanya informativa Un marr de tots, amb qu lAjuntament de Castell realitzar diverses accions per a explicar la ciutadania ls dels nous contenidors i la importncia de separar aquestes restes a la llar.

Per a aconseguir-ho, el consistori compta amb lajuda dels escolars que protagonitzen el primer audiovisual daquesta iniciativa, on expliquen que al contenidor marr shan de dipositar restes com ara les raspes de peix i els ossos de la carn, el paper de cuina brut, restes de pa o pells de fruita i verdura. Els xiquets i les xiquetes tamb parlen sobre els productes que es poden fabricar amb lorgnica, com ladob per a les plantes.

Desprs dels tallers que vam fer el curs passat a les escoles, lalumnat va entendre perfectament que es pot llanar al contenidor marr i que no, motiu pel qual anem a traslladar el mateix model a la resta de collectius de la ciutat, per tal que tota la ciutadania spiga com utilitzar i traure el mxim partit a aquest sistema de separaci, ha explicat el regidor de Reciclatge i Gesti de Residus, Ignasi Garcia. Ledil ha agrat la collaboraci dels centres i de lalumnat per tal de fer que el missatge arribe a les famlies.

Aquesta ser tamb la missi dels cinc educadors i educadores ambientals que incorpora lAjuntament de Castell per tal de fomentar el reciclatge de totes les fraccions, tant als domicilis com al comer i lhostaleria. Lequip tamb realitzar accions per a incentivar ls dels ecoparcs i per a conscienciar sobre els riscos dels abocaments incontrolats.

La recollida selectiva de restes orgniques funciona des de la passada matinada a Castell desprs de la installaci de 1.098 contenidors als sis districtes de la ciutat. El servei sha reforat amb ladquisici de huit nous vehicles i la incorporaci de deu operaris de recollida i neteja. Aquesta acci tamb permetr sumar a la recollida selectiva els 150 nous contenidors denvasos cedits per Ecoemebes.Segueix-nos: