Està en: INICI > Notícies

Castell ultima el Pla Estratgic d'Habitatge que detallar accions per a mobilitzar pisos buits per a lloguers socials

Divendres, 4 de Setembre de 2020udio de Mara Jess Garrido


L'Ajuntament anima a participar en una enquesta telemtica per a conixer les necessitats de primer habitatge<7strong> La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ultima el Pla Estratgic d'Habitatge i presentar aquest mes la primera part del diagnstic, un full de ruta que realitzar una radiografia de les necessitats d'habitatge i detallar accions per a mobilitzar pisos buits de grans propietaris per a lloguers socials. La regidora Mara Jess Garrido anima a la ciutadania a participar en una enquesta telemtica i ajudar a albirar les necessitats de primer habitatge i rehabilitaci que hi ha a la ciutat.

La regidora d'Habitatge destaca que el Pla Estratgic servir a la Regidoria per a dur a terme les accions que necessita la ciutat per garantir el dret constitucional a l'habitatge. Afirma que primer la crisi de 2008 i ara de la covid-19 posa en perill la llar de moltes famlies i tenim el repte, en coordinaci amb les poltiques del Govern i la Generalitat, d'incrementar el parc pblic d'habitatge i els lloguers socials.

Garrido indica que l'anlisi detallar un cens d'habitatges que sn propietat de grans tenidors en Castell i es troben buides per, a partir d'ac, impulsar mesures, com recrrecs d'un 50% en l'IBI, que les posen a disposici, especialment per a lloguers socials. Recorda que la Llei de Funci Social de l'Habitatge permet aquesta possibilitat per a aquells habitatges de grans propietaris (amb ms de 10 unitats ) que porten 12 mesos sense estar en s (buits i no disponibles en el mercat) i no complixen la seua funci social.

La Regidoria t en marxa un procs participatiu obert a la ciutadania per a conixer la demanda existent en primer habitatge i de rehabilitaci i ser partcips en el disseny del Pla Estratgic. L'enquesta es troba en el portal municipal.Segueix-nos: