Està en: INICI > Notícies

La tercera fase de les exhumacions de Castell buscar les restes de 18 vctimes del franquisme

Dissabte, 5 de Setembre de 2020Ruiz es reuneix amb les famlies per a informar-los del procediment i els terminis dinici La regidora de Memria Democrtica de Castell, Vernica Ruiz, sha reunit aquesta vesprada amb les famlies de les vctimes del franquisme les restes dels quals es buscaran en els treballs dexhumaci promoguts per lAjuntament de Castell. Aquesta ser la tercera fase del projecte que va iniciar el consistori en 2018 i que el va convertir en el primer de lEstat a assumir la realitzaci daquest tipus dintervencions.

Ruiz, acompanyada per membres del Grup per la Recerca de la Memria Histrica de Castell i per larqueleg Miguel Mezquida (responsable de totes les intervencions que shan realitzat fins ara), informar les famlies del desenvolupament i les fases de la nova campanya, la qual es preveu que comence durant lltim trimestre de lany. Lobjectiu s identificar les restes de 9 represaliats, encara que per a localitzar-los es poden arribar a trobar fins a 18 cossos de vctimes.

El projecte de lAjuntament de Castell per a fer justcia i tornar les restes a les famlies ha aconseguit localitzar localitzar 31 vctimes durant les dues actuacions anteriors i ja hem pogut lliurar les restes duna de les vctimes identificades, ha explicat Ruiz, qui sha posat a disposici de les famlies per a acompanyar-los durant el procs i per oferir-los la possibilitat destar presents, si ho desitgen, durant el desenvolupament dels treballs de recuperaci de les restes.

Cal destacar que el pressupost daquestes exhumacions s de 35.000 euros, el ms alt dedicat fins ara. Aix doncs, aquesta tercera fase inclour treballs dexcavaci i arqueolgics, una anlisis gentica i un informe antropolgic, a ms del transport de les restes. A la campanya promoguda per lAjuntament de Castell se suma tamb per primera vegada la Diputaci de Castell, una collaboraci que permetr ampliar el projecte i atendre les peticions de fins a 25 famlies.Segueix-nos: