Està en: INICI > Notícies

Castell activa el programa de prevenci de la violncia de gnere en adolescents

Dissabte, 5 de Setembre de 2020udio de Vernica Ruiz


Ruiz i Mezquita presenten els equips directius dels instituts el contingut del pla, amb especial atenci a les noves tecnologies i les xarxes socials

La regidora de Feminismes i LGTBI de Castell, Vernica Ruiz, i el regidor dEducaci, Francesc Mezquita, ha presentat als equips directius dels instituts de la ciutat el programa de prevenci de la violncia de gnere elaborat pel Servei dIgualtat dOportunitats (SIO). La iniciativa prestar especial atenci a la prevenci de les actituds abusives que es poden produir mitjanant les noves tecnologies i les xarxes socials, mpliament usades pels i les adolescents.

Per primera vegada, el programa inclou una acci de sensibilitzaci sobre el sexting, una prctica habitual entre la poblaci jove que pot tindre conseqncies negatives, i una altra per a commemorar el Dia del Sufragi Femen a Espanya, on sestudiar la figura de Clara Campoamor. El programa tamb inclou els habituals tallers de prevenci adreats a l'alumnat de 4t dESO i la formaci del professorat en diversitat afectiu sexual.

Sense dubte, i malgrat el context sociosanitari, la prevenci de la violncia de gnere s una assumpte que requereix que mantinguem tots els recursos i tota latenci per a continuar treballant amb els i les adolescents, ha explicat la regidora dIgualtat, Vernica Ruiz. Ledil ha recordat tamb la importncia de portar a terme una actuaci global, que comence a les etapes inicials de leducaci i que arribe tamb al personal docent per assegurar-nos un missatge coherent i garantir la igualtat als centres educatius.

En aquest sentit, Ruiz i Mezquita tamb han abordat amb els equips directius de primria el programa de sensibilitzaci de en igualtat de dones i homes, una proposta que inclou les sessions dels patis coeducatius i els tallers de coeducaci que es faran a les aules. Els centres sn i han de continuar sent un lloc on els xiquets i les xiquetes se senten segurs i atesos i aquesta s la voluntat d'aquestes iniciatives que busquen educar en la igualtat des de la base, com ha explicat el regidor dEducaci.

Com a part del programa de primria, el SIO facilitar els material per tal de celebrar el Dia Internacional de les Xiquetes (l11 doctubre) i una campanya sobre joguets no sexistes. Els i les docents de primria tamb poden accedir a la formaci que facilita el consistori.

Els grups bambolla en lEscola de Mat i de Vesprada

La trobada amb els professorat de primria ha servit tamb per a resoldre els dubtes de cada centre sobre el funcionament del servei dEscola de Mat i de Vesprada, el qual sha oferit a 38 escoles pbliques de la ciutat. Entre les mesures que simplementaran destaca la que de que en aquest espai es respectaran els grups bombolla que es definisquen a les aules i que ls de les mascaretes seguir les pautes dobligatorietat marcades per la Conselleria dEducaci.

Els serveis estan oberts a totes les famlies, les quals poden comenar a utilitzar-los o abandonar-los en qualsevol moment del curs lectiu. Tots els grups disposaran dun mnim de dos monitors o monitores i de personal format per tal datendre l'alumnat amb necessitats especials.

Cal recordar que aquest curs el servei sofereix per primera vegada als centres deducaci especial de carcter pblic. Entre la programaci dactivitats figuren tallers de robtica, activitats per a fomentar ls de l'angls i activitats que combinen lexercici fsic i la msica.Segueix-nos: