Està en: INICI > Notícies

Cultura aposta per professionals de proximitat en una programaci amb ms de 270 activitats

Dimarts, 8 de Setembre de 2020

udio de Vernica Ruiz


Ruiz: La cultura s segura i totes les propostes daquesta agenda shan dissenyat seguint les normes sanitries i pensant en el benestar de pblic i professionals

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castell, Vernica Ruiz, ha presentat la programaci municipal per als mesos de setembre a desembre, on shan incls ms 270 activitats que busquen tornar a acostar la cultura al pblic i marcar el cam de la recuperaci de la programaci per a les companyies, els artistes i les empreses culturals de la nostra terra, sense oblidar lingredient internacional en algunes de les propostes.

Ledil ha destacat que la cultural s segura i ha recordat que no sha produt cap rebrot en actes daquesta ndole. A ms, totes les propostes daquesta agenda shan dissenyat seguint les normes sanitries i pensant sempre en el benestar del pblic i dels professionals que hi treballen.

Aix doncs, la temporada cultural arranca aquest cap de setmana amb la primera edici del 'Festival Grau de Circ'. Els dies 11, 12 i 13 de setembre el Parc de la Panderola desplegar tres pistes de circ i huit espectacles de companyies valencianes. Del 25 al 27 d'octubre, el Passads de les Arts i la Plaa Hort dels Corders seran l'epicentre cultural amb la cinquena edici del 'MUT! Festival Internacional d'Arts Escniques sense text de Castell'. La dotzena de companyies que hi participen incrementen els passes per a complir amb les mesures daforament limitat.

Laltra gran aposta de la Regidoria de Cultura ser la 'Mostra d'Arts Escniques', del 13 al 24 d'octubre. Per seguretat, la programaci es dividir en dues setmanes: del 15 al 18 d'octubre per a pblic general, i del 23 i 24, per a pblic infantil i familiar. En el terreny teatral, els espectadors gaudiran de set estrenes entre la vintena d'espectacles programats.

La Habitacin Roja ser cap de cartell de la proposta musical de la Mostra, que ser divendres 16 i dissabte 17, amb dos escenaris alterns un al Passads de les Arts i un altre al Templet del Parc Ribalta. A ms, es realitzaran les Jornades Professionals de Teatre, en collaboraci amb lAssociaci dEmpreses dArts Escniques del Pas Valenci (AVETID).

Per la seua part, la Banda Municipal de Castell encetar la programaci del curs en el concert-homenatge a les vctimes de la COVID-19, previst per a aquest dissabte a les 20.00 hores a la Plaa Hort dels Corders amb un aforament limitat. Lagrupaci musical oferir un total de 13 concerts durant el curs musical.

Un altre dels aspectes que ha destacat Ruiz durant la presentaci han estat les collaboracions interinstitucionals que fan gran aquesta programaci i fan gran la cultura per a arribar a ms pblic. s el cas del 'Reclam', en qu la Regidoria de Cultura collabora amb la Universitat Jaume I. Les cinc sessions previstes per a aquest any seran al Teatre del Raval, del 3 al 24 de novembre. Tamb la 'Fira Marte d'Art Contemporani aterrar a Castell (del 5 al 8 de novembre a l'Auditori), durant la qual sobrir una exposici dels premis Ciutat de Castell de Cermica. Castell tamb acollir el 'TROVAM! Fira de la Msica Valenciana' del 12 al 15 de novembre amb ms dun centenar actuacions.

Pel que fa a les exposicions, el pblic podr visitar fins a 14 mostres de fotografia i arts plstiques distribudes entre el Menador, el centre La Marina i la Faana del Mercat. El cicle expositiu sobrir amb la mostra de Botafocs aquest dijous i inclour tamb la collaboraci en el festival IMAGINRIA impulsat per lUJI.

Cultura ha hagut de reprogramar en aquest perode moltes de les activitats es van haver d'ajornar a causa de la crisi sanitria, com ara el cicle teatral amateur 'Castell a Escena', que comenar el 19 de setembre al Raval. El cicle 'Los Lunes Concierto' arribar cada dilluns, des del 5 d'octubre fins al 7 de desembre, al Casino Antic amb concerts de guitarra (en collaboraci amb la Fundaci Fortea), pop, lrica o jazz. El 'Sons' tornar al Teatre del Raval del 28 de setembre al 23 de novembre amb cinc concerts, mentre que el 'Festival de Mgia de Castell' se celebrar 31 d'octubre.

El cicle 'Sons de Tardor' substitueix el 'Sons de Primavera', els dies 27, 28 i 29 de novembre al Teatre del Raval. La companyia de teatre La Ravalera tamb tindr el seu espai en la programaci del 5 al 8 de desembre, sumant dos dies ms d'actuacions al festival de microteatre que es va ajornar a labril.

El Nadal tamb es presenta carregat d'activitats, amb el 'Nadal al Raval' (del 21 i 30 desembre, incloent l'espectacle guanyador del Max 2020 'Sabates noves', de Teatre de lHome Dibuixat), 'Nadal de Corals'(del 17 al 31 de desembre amb actuacions en diferents punts de la ciutat) i, per donar la benvinguda al 2021, 'Nadal de Circ' (2 i 3 de gener a la Plaa Hort dels Corders).

Cine al Raval i Fires del Llibre

La Filmoteca Valenciana ha programat un total de 22 sessions de cinema al Teatre del Raval, on cada dimecres presentar una pellcula en versi original subtitulada. Es podran gaudir tamb de les sessions del 'Cinema en femen' que programa el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO), l'ltim dimecres de cada mes, el 'Cinema en Valenci', programat per als dijous de novembre, i el 'Cicle de la Xarxa Sanitria' (dijous del 3 al 17 de desembre).

El sector del llibre tamb pren protagonisme en l'agenda cultural de Castell amb la 'Plaa el Llibre' del 15 al 18 d'octubre, la Fira del Llibre Antic i d'Ocasi del 29 d'octubre fins al 20 de novembre i la Fira del llibre de Castell del 19 al 22 de novembre.

Planetari i MUCC

Lactivitat daquests dos centres culturals i de divulgaci no satura. En la programaci del Planetari, Ruiz ha destacat lexposici sobre dinosaures que apassionar els menuts de la casa i que arribar a finals danys, grcies a la collaboraci encetada amb lAjuntament de Morella. A ms, hi haur projeccions de dimarts a diumenge, 'Planetallers' per als diumenges i propostes com el curs avanat d'astronomia, o les 'Jornades de Cincia Tecnologia i Matemtiques' (del 23 al 25 d'octubre).

El MUCC per la seua part, segueix amb les 'Nits de contes al Castell Vell', les visites guiades al mateix Castell, els itineraris 'Dones Immortals' i a la vila romana de Vinamargo i les visites teatralitzades al Castell Vell i al Grau sota el ttol 'Dona, peix!'. Per a les Jornades Internacionals dels Museus, els dies 14 i 15 de novembre, el MUCC ha organitzat quatre activitats al Museu d'Etnologia, Vinamargo, el Cementeri de Sant Josep i el Castell Vell, amb el suport de l'Institut Valenci de Cultura (IVC) i la Diputaci de Castell.Segueix-nos: