Està en: INICI > Notícies

Castell atn un centenar de peticions dels centres educatius durant la primera setmana lectiva

Dissabte, 12 de Setembre de 2020Mezquita destaca que les classes shan pogut desenvolupar amb normalitat i que totes les sollicituds shan resolt en la mateixa jornada o durant la segent

Els serveis de manteniment de la Regidora dEducaci de Castell han intervingut per resoldre ms dun centenar de peticions dels centres de la ciutat. La tornada a les aules sha desenvolupat amb normalitat en la gran majoria dels centres i el treball de preparaci previ ha fet que les incidncies, que eren qestions senzilles, es pogueren resoldre en el moment o al dia segent, com ha explicat el regidor dEducaci de la ciutat, Francesc Mezquita.

En aquest sentit, ledil ha confirmat que la totalitat del personal de consergeria que depn de ladministraci municipal sha incorporat ja als centres, amb el que un equip de vora mig centenar de professionals dona suport en tasques logstiques o dorganitzaci.

El consistori tamb estudia reforar el personal de neteja mitjanant els programes propis docupaci, per tal dintensificar les desinfeccions en zones de pas, zones comunes i patis, ha avanat ledil. Mezquita tamb ha confirmat que el consistori ha distribut una partida extraordinria de dispensadors de sab i de paper de mans per a garantir-ne les existncies als centres.

Pel que fa a les obres o treballs dadequaci de les escoles, el consistori ha ats totes les peticions rebudes i noms queden pendents de finalitzar les intervencions al Manel Garcia Grau, el Jaume I i el Sanchis Yago. Aix mateix, un total de 12 centres han sollicitat suport pel que fa a les hores dentrada i deixida, motiu pel qual Mezquita i el regidor de Mobilitat, Jorge Ribes, shan reunit per a estudiar cada cas i que totes les incidncies estiguen resoltes abans de l1 doctubre, quan comencen la jornada partida i les activitats extraescolars.

Cal recordar que lAjuntament de Castell ja ha reforat la neteja als centres educatius, amb un increment de 45.000 euros mensuals dels fons que hi dedica. A suposa un increment del 20% de la dotaci pressupostria per tal de garantir lhigienitzaci de banys o poms de les portes fins a tres vegades al dia. Tamb ha installat ms de 30 mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores.

Per la seua banda, la Conselleria dEducaci ha invertit 784.883,05 euros ms a la ciutat per a ajudar els centres a adaptar-se a aquesta nova situaci i per reforar lactivitat educativa, cultural i esportiva de tot lalumnat. A aquesta inversi cal sumar tamb els 124 docents ms que sincorporaran a escoles i instituts de Castell a linici del curs i que garantiran que la rtio no supere els 20 alumnes per aula.Segueix-nos: