Està en: INICI > Notícies

Habitatge recolza la denncia del Sindicat de Llogaters contra les prctiques dels fons voltor a Castell

Dimecres, 16 de Setembre de 2020La Regidoria tamb ha rems a la Conselleria d'Habitatge documentaci perqu briga un expedient sancionador

udio de Mara Jess Garrido


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castell ha recolzat aquest dimecres al Sindicat d'Inquilins en la presentaci que ha realitzat en la direcci territorial de la Conselleria d'Habitatge d'una denncia contra el suposat assetjament immobiliari de fons de capital de risc en lloguers de la ciutat. La Regidoria ja ha rems, per la seua part, a la conselleria documentaci amb indicis d'aquestes prctiques.

Hem vingut a la conselleria per a abrigallar al Sindicat d'Inquilins en la seua denncia contra les prctiques abusives dels fons voltor. Des de l'Ajuntament sempre estarem del costat dels ms vulnerables i no pararem fins a aconseguir que es garantisca el dret a l'habitatge, explica la regidora d'Habitatge, Mara Jess Garrido.

La regidora explica que l'associaci ha traslladat a la conselleria situacions protagonitzades per societats d'inversi i immobiliries que podrien ser constitutives de possible assetjament immobiliari i incomplir la Llei de Funci Social de l'Habitatge de la Generalitat Valenciana.

El departament de Mara Jess Garrido ha enviat tamb a la direcci territorial de la Generalitat documentaci on detalla els possibles casos dassetjament immobiliari de sis fons d'inversi i immobiliries, especialment en la zona de Raval Universitari. Concretament, en l'informe detalla una falta de notificaci en el canvi de propietat; inacci en el manteniment de zones comunes; falta de definici en l'empresa que gestiona els cobraments; canvi de panys en zones comunes sense previ avs; dificultats en l'accs al pagament de la renda; falta de comunicaci en el venciment del contracte; conductes de pressi moral per a aconseguir la rescissi del contracte; i comprovacions illcites per part del servei de seguretat per a verificar qui viu accedint sense perms.

La regidoria ha rems, aix mateix, una carta als fons voltor que inclou la moci de reprovaci del Ple Municipal i li sollicita que nomene un intermediari que negocie amb l'Ajuntament i pose fi als seus abusos.Segueix-nos: