Està en: INICI > Notícies

Castell impulsa el "Rac Mgic' com a espai d'oci socioeducatiu i d'integraci en Sant Lloren

Divendres, 18 de Setembre de 2020Bienestar Social destina 40.000 euros per a aquest espai d'oci constructiu, reforç escolar i foment de la implicació familiar

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha renovat el conveni amb la Fundació del Secretariat Gitano per a desenvolupar el projecte ‘Centre d’Esplai Racó Màgic’, que té l'objectiu de posar en marxa un espai d'oci constructiu, educatiu i social per al desenvolupament dels menors i el foment de la implicació de les famílies del Grup Sant Llorenç. El projecte està destinat a l'atenció socioeducativa de 40 menors dels cursos de primer a quart de Primària (de 4 a 9 anys) per a desenvolupar actuacions de reforç escolar mitjançant la implicació de les famílies.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que la Fundació porta des de l'any 2006 desenvolupant activitats d'índole psicosocial en el Grup Sant Llorenç de Castelló. "El Racó Màgic és un espai socioeducatiu que es va posar en marxa en 2009 per a desenvolupar activitats d'oci constructiu, educatiu i social en horari de vesprada i després de finalitzar l'horari escolar, de manera que s'ofereix un espai per a la integració social des d'una atenció integral i la promoció de les seues potencialitats individuals", ha afirmat. Ribera ha destacat que les activitats es duran a terme complint amb totes les mesures de seguretat per a evitar el contagi o la propagació de la covid-19. "Quan la situació epidemiològica faça que no siga possible realitzar les activitats de manera presencial, s'adaptaran a altres metodologies, entre elles, podria valorar-se l'atenció domiciliària, telefònica i online", ha apuntat.

Per al desenvolupament de tot el projecte, l'Ajuntament de Castelló posa a la disposició de la Fundació Secretariat Gitano dues aules del local municipal, així com una subvenció per import de 40.000 euros per a les despeses de personal, material de papereria i jocs infantils, així com les despeses derivades de les activitats culturals i d'oci socioeducatiu.

A més de l'Aula Racó Màgic, les activitats que es desenvolupen aquest projecte són: Accions d'Emergència Social enfront de la covid-19 (contacte telefònic i domiciliari setmanal amb les famílies), Escola de famílies (informació, orientació i formació a les famílies per a donar resposta a demandes psicosocials i educatives), i la Taula de recursos de Sant Llorenç (l'objectiu del qual és donar suport a la gestió i coordinació dels projectes que es desenvolupen en el barri programades a través de la Taula per a millorar la participació i integració).

Enguany, l'Aula Racó Màgic es desenvoluparà en grups amb ràtios reduïdes i distribuïts en cinc grups bambolla i es prioritzarà el reforç educatiu per a poder repassar i afermar el tercer trimestre del curs 2019-2020, les classes del qual van ser suspeses de manera presencial per l'estat d'alarma.


Segueix-nos: